SASTOJCI:
margarin ili maslac za mazanje tepsije
100 gr kokosa
1 l mleka
110 gr brašna
120 gr šećera
3 kašike kakaa
1 vanilin šećer
50 gr margarina ili maslaca
1 pakovanje šlaga
130 ml hladnog mleka
Priprema:
Prvo malo tepsiju premažite sa margarinom ili maslacem. Zatim rasporedite kokos. Tepsija se premazuje da bi se kokos pričvrstio.
U činiiu dodajte brašno, šećer, kakao, vanilin šećer i malo mleka, te sve to izmešajte.
Ostatak mleka stavite da se kuva.
U uzavrelo mleko umešajte pripremljene sastojke i nastavite kuvati.
Gotovo sklonite sa strane i dodajte margarin ili maslac.
Mešajte dok se ne istopi.
Vrelu smesu rasporedite preko kokosa u tepsiji.
Ostavite da se ohladi prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru.
Šlag dobro umutite sa hladnim mlekom.
Rasporedite ga preko ohlađene smese.
Po dužem delu tepsije presecite smesu.
Nastavite poprečno seći jednake delove širine po želji.
Svaki deo rolajte prema sredini. Dodatno pređite preko kokosa da bi se još malo uhvatio, ukoliko je potrebno.
Prijatno! 💖
Коментари
Постави коментар