Leskovački uštipci iz rerne
Sastojci:
500gr mlevenog mesa
5 većih krompira
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
Malo ulja
50gr slanine
50gr kačkavalja
So i začini
Za preliv:
100ml vode
2 kašike kisele pavlake
100ml pavlake za kuvanje
1 kašika soka od paradajza
Peršun
Priprema:
U mleveno meso sipati malo ulja, so i začine, zatim dodati seckani crni i beli luk, kačkavalj i slaninu i sve zajedno pomešati.
Od smese oblikovati uštipke jednake veličine. Ja sam od ove smese napravila 21 uštipak(kuglicu).
Oljuštiti krompir, iseći ga na krugove i posoliti. Zatim u tepsiju redjati uštipak,krompir,uštipak dok ne popunite celu tepsiju.
Peći na 200 stepeni 30 minuta. Zatim preliti prelivom i peći još nekih 15 minuta.
Preliv pravite tako što ćete u vodi razmutiti kiselu pavlaku, dodati pavlaku za kuvanje i kašiku paradajz soka i so i začine.
Prijatno! 😊
Коментари
Постави коментар