Somun lepinje iz tiganja
Vrlo jednostavne, lake za spremanje, a preukusne.
Ovaj put vam ih predstavljam u varijanti sa ćevapima, ali možete ih koristiti i za tortilje, girose,...
Sastojci za 2 osobe:
250-300gr brašna
10gr svežeg kvasca
1 kašičica šećera
50ml tople vode
50ml jogurta
40gr istopljenog maslaca
So
Ulje
Priprema:
Pomešati kvasac sa toplom vodom i dodati šećer. Ostaviti nekih 20-30 minuta da nadodje kvasac.
Zatim dodati brašno, so, istopljen maslac i jogurt, pa zamesiti testo i premazati ga sa malo ulja.
Kada je testo gotovo ostaviti ga još nekih sat vremena na toplom.
Nakon sat vremena testo premesiti i podeliti na manje delove. Od ove smese ja sam napravila 4 somun lepinje. Ko želi više može da duplira meru sastojaka.
Svaki deo oklagijom istanjiti i oblikovati u željeni oblik.
Zagrejati malo ulja na tiganju i peći lepinje po par minuta sa obe strane.
Ko voli može dodati i beli luk u prahu pre nego što lepinju ispeče, onda dobije sličan ukus kao langos. Bar meni! 😁
Prijatno!
Коментари
Постави коментар