Korpice od bele čokolade
Ove korpice su nešto pre,pre,prelepooo! Prosto morate da ih probate. Pritom možete praviti koliko god želite kombinacija. Naravno možete korpice i pripremati sa tamnom čokoladom.
Sastojci:
300g bele čokolade
Korpice za mafine
100g keksa
50ml cedjene pomorandže
100g oreo keksa
50ml mleka
100g malina
1 kašika gustina
Malo vode
Priprema:
Korpice za mafine poredjati u kalup za mafine jer će vam tako biti lakše da ih oblikujete.
Belu čokoladu istopiti na pari.
Nemojte zaboraviti da ne potrošiti svu čokoladu dok oblikujete korpice, zato što će vam na kraju trebati još čokolade da "zatvorite" korpice.
Zatim u korpice sipajte istopljenu čokoladu. Odprilike oko 2 kašike čokolade u svaku. Lepo oblikujete stranice.
Zatim stavite u frižider na nekih 15 minuta da se stegne.
Potrudite se da ivice sto lepše i deblje oblikujete kako bi ih kasnije lakše izvadili iz papirnih korpica, da ih ne oštetite.
Keks što sitnije izmrviti ili samleti.
Iscediti jednu pomorandžu-50ml će vam trebati.
Zatim sjedinite lepo keks i sok od pomorandže.
Za drugu varijantu ili drugi deo punjenja pripremite maline.
U maline dodajte šećer.
Malo vode.
I 1 kašiku gustina.
Pa sve zajedno na šporetu propržite kratko.
Za treću varijantu za punjenje korpica vam je potreban Oreo keks koji ćete izmrviti.
Zatim u keks dodajte mleko.
Zatim započeti sa punjenjem korpica po vašoj želji. Ja sam u neke stavljala deo sa keksom, u neke deo sa Oreo keksom, a za drugi sloj sam koristila deo sa malinama.
Korpice staviti u frižider na još 15 minuta da se lepo stegnu.
Zatim dodajte preko još jedan sloj bele čokolade kako bi zatvorili korpice.
Ja sam u jednu korpicu na vrhu dodala i 1 jafu, čisto da malo eksperimentišem sa ukusima.
Korpice vratiti u frižider na još nekih 15 minuta da se lepo stegnu.
Na kraju ih izvaditi iz papirnih korpica i komzumirati.
Prijatno dragi moji! ❤
Коментари
Постави коментар