Пређи на главни садржај

Korpice od bele cokolade

Korpice od bele čokolade


Ove korpice su nešto pre,pre,prelepooo! Prosto morate da ih probate. Pritom možete praviti koliko god želite kombinacija. Naravno možete korpice i pripremati sa tamnom čokoladom.


Sastojci:

300g bele čokolade
Korpice za mafine
100g keksa
50ml cedjene pomorandže
100g oreo keksa
50ml mleka
100g malina
1 kašika gustina
Malo vode

Priprema:

Korpice za mafine poredjati u kalup za mafine jer će vam tako biti lakše da ih oblikujete.


Belu čokoladu istopiti na pari.


Nemojte zaboraviti da ne potrošiti svu čokoladu dok oblikujete korpice, zato što će vam na kraju trebati još čokolade da "zatvorite" korpice.



Zatim u korpice sipajte istopljenu čokoladu. Odprilike oko 2 kašike čokolade u svaku. Lepo oblikujete stranice.


Zatim stavite u frižider na nekih 15 minuta da se stegne.


Potrudite se da ivice sto lepše i deblje oblikujete kako bi ih kasnije lakše izvadili iz papirnih korpica, da ih ne oštetite.



Keks što sitnije izmrviti ili samleti.


Iscediti jednu pomorandžu-50ml će vam trebati.


Zatim sjedinite lepo keks i sok od pomorandže.



Za drugu varijantu ili drugi deo punjenja pripremite maline.


U maline dodajte šećer.


Malo vode.


I 1 kašiku gustina.


Pa sve zajedno na šporetu propržite kratko.


Za treću varijantu za punjenje korpica vam je potreban Oreo keks koji ćete izmrviti.
 

Zatim u keks dodajte mleko.



Zatim započeti sa punjenjem korpica po vašoj želji. Ja sam u neke stavljala deo sa keksom, u neke deo sa Oreo keksom, a za drugi sloj sam koristila deo sa malinama.



Korpice staviti u frižider na još 15 minuta da se lepo stegnu.


Zatim dodajte preko još jedan sloj bele čokolade kako bi zatvorili korpice.


Ja sam u jednu korpicu na vrhu dodala i 1 jafu, čisto da malo eksperimentišem sa ukusima.


Korpice vratiti u frižider na još nekih 15 minuta da se lepo stegnu.





Na kraju ih izvaditi iz papirnih korpica i komzumirati.

Prijatno dragi moji! ❤












Коментари

Популарни постови са овог блога

Posni domaci hleb na vodi

Posni domaći hleb na vodi Idealan za dane posta na vodi, brzo se sprema, a preukusan je. Od svega nekoliko sastojaka.... uživajte! Sastojci: 600gr brašna 1 kesica suvog kvasca 250ml tople vode 1 kašicica šećera 2 kašičice soli Priprema: U činiji pomešati suv kvasac sa toplom vodom i dodati šećer. Zatim dodati brašno i so, pa zamestiti testo. Testo ostaviti na toplom nekih pola sata do sat vremena da lepo nadodje. Nakon toga premesiti testo još jedom, oblikovati u željeni oblik, posuti malo brašna preko i zaseći tanko. Peći u zagrejanoj peći 20-30 minuta na 200 stepeni. Prijatno!

Leskovacki ustipci iz rerne

Leskovački uštipci iz rerne Sastojci: 500gr mlevenog mesa 5 većih krompira 1 glavica crnog luka 3 čena belog luka Malo ulja 50gr slanine 50gr kačkavalja So i začini Za preliv: 100ml vode 2 kašike kisele pavlake 100ml pavlake za kuvanje 1 kašika soka od paradajza Peršun Priprema: U mleveno meso sipati malo ulja, so i začine, zatim dodati seckani crni i beli luk, kačkavalj i slaninu i sve zajedno pomešati. Od smese oblikovati uštipke jednake veličine. Ja sam od ove smese napravila 21 uštipak(kuglicu). Oljuštiti krompir, iseći ga na krugove i posoliti. Zatim u tepsiju redjati uštipak,krompir,uštipak dok ne popunite celu tepsiju.  Peći na 200 stepeni 30 minuta. Zatim preliti prelivom i peći još nekih 15 minuta.  Preliv pravite tako što ćete u vodi razmutiti kiselu pavlaku, dodati pavlaku za kuvanje i kašiku paradajz soka i so i začine. Prijatno! 😊

Posna musaka sa sojom i tikvicama-na vodi

  Posna musaka sa sojom i tikvicama-na vodi Sastojci: 120gr soje u ljuspicama 1 glavica crnog luka 1 cen belog luka Paradajz sok (ili kecap) 3 tikvice Malo vode 2 kasike brasna So, biber i aleva paprika Priprema: Prvo potopite sojine ljuspice u vodu, da odstoje nekih pola sata. Isecite glavicu crnog luka i cen belog luka, pa na tiganju sa malo vode ih proprziti. Iscediti sojine ljuspice od vode i dodajte u luk. Dinstati nekih 10 minuta, pa dodati paradajz sok, alevu papriku, so i biber. Tikvice oljustiti i iseci na krugove. Posoliti ih i redjati na dno vatrostalne cinije dok ne pokrijete celo dno. Zatim sipajte smesu sa sojom i preko smese takodje poredjajte tikvice. U toplu vodu sipati 2 kasike brasna i dobro promesati, ne smeju da vam se stvore grudvice od brasna. Takodje dodajte i malo soli i bibera. Zatim sa tim preliti musaku. Peci na 200 stepeni oko 20-tak minuta. Prijatno dragi moji! 😁