Kajzerice sa belim lukom
Preukusne same za sebe, a možete ih koristiti da od njih napravite i male sendviče. Vrlo su jednostavne za pripremu!
Sastojci:
400g brašna
1 suvi kvasac
70g istopljenog putera
50ml mleka
150ml vode
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
Za premazivanje kajzerica:
50g istopljenog putera
1 kašičica belog luka u prahu
Malo sušenog peršuna
Krupna so
Priprema:
U činiju sipati brašno.
Zatim dodati 1 kesicu suvog kvasca.
1 kašičicu soli.
1 kašičicu šećera.
Dodati istopljeni puter.
Dodati vodu.
Dodati mleko.
Pa zamesiti testo.
Testo ostaviti nekih pola sata da odstoji. Možete činiju prekiti providnom folijom.
Od testa oblikovati kajzerice veličine po želji. Peći ih na 180 stepeni bez ventilatora dok ne porumene lepo (oko nekih 25-30 minuta).
Pripremiti za premazivanje. Istopiti puter.
Pripremiti beli luk u prahu.
Pripremiti peršun.
Pomešati beli luk i peršun u činijici.
Zatim dodati istopljeni puter i sve lepo pomešati.
Kada su kajzerice gotove premazati ih dok su još tople.
Prijatno dragi moji!
Uživajte u ovom predivnim kajzericama.
Коментари
Постави коментар