Пређи на главни садржај

Hrskava piletina sa kornfleksom

Hrskava piletina sa kornfleksom


Piletinu na ovakav način prosto morate da probate. Odlična kombinacija, preukusna i veoma se jednostavno priprema.

Sastojci:

300g piletine
100ml pavlake za kuvanje
1 kašika kečapa
1 kašičica senfa
Origano
1 kašika ulja
1 čen belog luka
So
Aleva paprika
Kornfleks


Priprema:

Piletinu iseći na malo krupnije komade.


U činiji sipati pavlaku za kuvanje.


Zatim dodati 1 kašiku kečapa.


Dodati 1 kašičicu senfa.


Dodati malo origana.


Posoliti.


Zatim dodati sitno iseckan beli luk.


I na kraju 1 kašiku ulja.


Sve zajedno lepo pomešati.


Dodati malo aleve paprike.


Pa sve lepo sjediniti.


Dodati piletinu u marinadu.


Ostaviti u frižideru 1 sat.


Pripremiti kornfleks. Ako je krupan previše, malo ga rukama smrviti.


Dodati još malo aleve papirke u kornfleks.


Zatim piletinu valjati u kornfleks.




Pa je redjati na pek papir.


Peći na 200 stepeni oko 20 minuta.





Servirati po želji. Možete kombinovati uz pomfrit, kečap, pavlaku, razne namaze,...



Prijatno dragi moji! ❤









Коментари

Популарни постови са овог блога

Posni domaci hleb na vodi

Posni domaći hleb na vodi Idealan za dane posta na vodi, brzo se sprema, a preukusan je. Od svega nekoliko sastojaka.... uživajte! Sastojci: 600gr brašna 1 kesica suvog kvasca 250ml tople vode 1 kašicica šećera 2 kašičice soli Priprema: U činiji pomešati suv kvasac sa toplom vodom i dodati šećer. Zatim dodati brašno i so, pa zamestiti testo. Testo ostaviti na toplom nekih pola sata do sat vremena da lepo nadodje. Nakon toga premesiti testo još jedom, oblikovati u željeni oblik, posuti malo brašna preko i zaseći tanko. Peći u zagrejanoj peći 20-30 minuta na 200 stepeni. Prijatno!

Leskovacki ustipci iz rerne

Leskovački uštipci iz rerne Sastojci: 500gr mlevenog mesa 5 većih krompira 1 glavica crnog luka 3 čena belog luka Malo ulja 50gr slanine 50gr kačkavalja So i začini Za preliv: 100ml vode 2 kašike kisele pavlake 100ml pavlake za kuvanje 1 kašika soka od paradajza Peršun Priprema: U mleveno meso sipati malo ulja, so i začine, zatim dodati seckani crni i beli luk, kačkavalj i slaninu i sve zajedno pomešati. Od smese oblikovati uštipke jednake veličine. Ja sam od ove smese napravila 21 uštipak(kuglicu). Oljuštiti krompir, iseći ga na krugove i posoliti. Zatim u tepsiju redjati uštipak,krompir,uštipak dok ne popunite celu tepsiju.  Peći na 200 stepeni 30 minuta. Zatim preliti prelivom i peći još nekih 15 minuta.  Preliv pravite tako što ćete u vodi razmutiti kiselu pavlaku, dodati pavlaku za kuvanje i kašiku paradajz soka i so i začine. Prijatno! 😊

Posna musaka sa sojom i tikvicama-na vodi

  Posna musaka sa sojom i tikvicama-na vodi Sastojci: 120gr soje u ljuspicama 1 glavica crnog luka 1 cen belog luka Paradajz sok (ili kecap) 3 tikvice Malo vode 2 kasike brasna So, biber i aleva paprika Priprema: Prvo potopite sojine ljuspice u vodu, da odstoje nekih pola sata. Isecite glavicu crnog luka i cen belog luka, pa na tiganju sa malo vode ih proprziti. Iscediti sojine ljuspice od vode i dodajte u luk. Dinstati nekih 10 minuta, pa dodati paradajz sok, alevu papriku, so i biber. Tikvice oljustiti i iseci na krugove. Posoliti ih i redjati na dno vatrostalne cinije dok ne pokrijete celo dno. Zatim sipajte smesu sa sojom i preko smese takodje poredjajte tikvice. U toplu vodu sipati 2 kasike brasna i dobro promesati, ne smeju da vam se stvore grudvice od brasna. Takodje dodajte i malo soli i bibera. Zatim sa tim preliti musaku. Peci na 200 stepeni oko 20-tak minuta. Prijatno dragi moji! 😁