Špargla rolovana piletinom
Sastojci:
Špargla
Piletina
So, čili i začini
Pirinač kao prilog
Paradajz sa crnim lukom kao salata
Holandez sos
Priprema:
Špargle dobro oprati i iseći im dno. Staviti u duboku šerpi vodu da se kuva i posoliti je malo. Kada voda provri spustiti špargle u nju i kuvati 3 minuta.
Piletinu iseći na tanke listiće, posoliti, pobiberiti, pa zatim zaviti oko špargli.
Na malo ulja u teflonskom tiganju pržiti nekih 10-tak minuta. Pred kraj staviti malo čili papričice preko piletine.
Kao prilog skuvati pirinač (konkretno na slici je 60gr pirinča).
Predlog za salatu je paradajz i crni luk.
Preko špargle sa piletinom možete ( a i ne morate) preliti Holandez sos (ja sam koristila ovaj put kupovni i to više zbog dekoracije, a možete ga i sami napraviti o tome ću vam tek pisati u nekom narednom postu).
Prijatno dragi moji!
Коментари
Постави коментар