Пређи на главни садржај

Uskrsnje gnezdo


Uskršnje gnezdo

Evo ideje kako da napravite jestivo Usrkšnje gnezdo.

Sastojci:

Griz
Mleko
Šećer
Kakaao
Slani štapići
Čokolada za kuvanje
Malo ulja

Priprema:

Prvo skuvati griz i u njega dodati kakao dok se kuva, kako bismo od te smese oblikovali gnezno. 

Skuvajte griz malo gušće i dok je vreo sipajte u tanjir i oblikujte gnezdo.

Istopiti čokoladu za kuvanje sa malo ulja, a zatim umakati slane štapiće u nju.

Čokoladne štapiće redjati na pek papir i ostaviti u frižideru da se čokolada lepo stegne.

Kada se čokolada dovoljno stegla lomiti štapiće na 3 dela i od njih oblikovati "grančice" oko gnezda.

Tako dobijeno gnezdo možete puniti kupovnim čokoladnim jajima, a možete i sami napraviti jaje. 

1 sveže jaje uvijte u providnu foliju i umočite ga do pola u istopljenu čokoladu.
Stavite u frižider da se stegne, pa skinuti providnu foliju i tako dobijenu ljusku od jajeta puniti skuvanim grizom(običnim belim-bez dodatka kakaa) ili još bolje pudingom ili šlagom ako imate.

Nadam se da vam se dopada moje gnezdo! 

Prijatno i uživajte!










Коментари

Популарни постови са овог блога

Posni domaci hleb na vodi

Posni domaći hleb na vodi Idealan za dane posta na vodi, brzo se sprema, a preukusan je. Od svega nekoliko sastojaka.... uživajte! Sastojci: 600gr brašna 1 kesica suvog kvasca 250ml tople vode 1 kašicica šećera 2 kašičice soli Priprema: U činiji pomešati suv kvasac sa toplom vodom i dodati šećer. Zatim dodati brašno i so, pa zamestiti testo. Testo ostaviti na toplom nekih pola sata do sat vremena da lepo nadodje. Nakon toga premesiti testo još jedom, oblikovati u željeni oblik, posuti malo brašna preko i zaseći tanko. Peći u zagrejanoj peći 20-30 minuta na 200 stepeni. Prijatno!

Leskovacki ustipci iz rerne

Leskovački uštipci iz rerne Sastojci: 500gr mlevenog mesa 5 većih krompira 1 glavica crnog luka 3 čena belog luka Malo ulja 50gr slanine 50gr kačkavalja So i začini Za preliv: 100ml vode 2 kašike kisele pavlake 100ml pavlake za kuvanje 1 kašika soka od paradajza Peršun Priprema: U mleveno meso sipati malo ulja, so i začine, zatim dodati seckani crni i beli luk, kačkavalj i slaninu i sve zajedno pomešati. Od smese oblikovati uštipke jednake veličine. Ja sam od ove smese napravila 21 uštipak(kuglicu). Oljuštiti krompir, iseći ga na krugove i posoliti. Zatim u tepsiju redjati uštipak,krompir,uštipak dok ne popunite celu tepsiju.  Peći na 200 stepeni 30 minuta. Zatim preliti prelivom i peći još nekih 15 minuta.  Preliv pravite tako što ćete u vodi razmutiti kiselu pavlaku, dodati pavlaku za kuvanje i kašiku paradajz soka i so i začine. Prijatno! 😊

Posna musaka sa sojom i tikvicama-na vodi

  Posna musaka sa sojom i tikvicama-na vodi Sastojci: 120gr soje u ljuspicama 1 glavica crnog luka 1 cen belog luka Paradajz sok (ili kecap) 3 tikvice Malo vode 2 kasike brasna So, biber i aleva paprika Priprema: Prvo potopite sojine ljuspice u vodu, da odstoje nekih pola sata. Isecite glavicu crnog luka i cen belog luka, pa na tiganju sa malo vode ih proprziti. Iscediti sojine ljuspice od vode i dodajte u luk. Dinstati nekih 10 minuta, pa dodati paradajz sok, alevu papriku, so i biber. Tikvice oljustiti i iseci na krugove. Posoliti ih i redjati na dno vatrostalne cinije dok ne pokrijete celo dno. Zatim sipajte smesu sa sojom i preko smese takodje poredjajte tikvice. U toplu vodu sipati 2 kasike brasna i dobro promesati, ne smeju da vam se stvore grudvice od brasna. Takodje dodajte i malo soli i bibera. Zatim sa tim preliti musaku. Peci na 200 stepeni oko 20-tak minuta. Prijatno dragi moji! 😁