Uskršnje gnezdo
Evo ideje kako da napravite jestivo Usrkšnje gnezdo.
Sastojci:
Griz
Mleko
Šećer
Kakaao
Slani štapići
Čokolada za kuvanje
Malo ulja
Priprema:
Prvo skuvati griz i u njega dodati kakao dok se kuva, kako bismo od te smese oblikovali gnezno.
Skuvajte griz malo gušće i dok je vreo sipajte u tanjir i oblikujte gnezdo.
Istopiti čokoladu za kuvanje sa malo ulja, a zatim umakati slane štapiće u nju.
Čokoladne štapiće redjati na pek papir i ostaviti u frižideru da se čokolada lepo stegne.
Kada se čokolada dovoljno stegla lomiti štapiće na 3 dela i od njih oblikovati "grančice" oko gnezda.
Tako dobijeno gnezdo možete puniti kupovnim čokoladnim jajima, a možete i sami napraviti jaje.
1 sveže jaje uvijte u providnu foliju i umočite ga do pola u istopljenu čokoladu.
Stavite u frižider da se stegne, pa skinuti providnu foliju i tako dobijenu ljusku od jajeta puniti skuvanim grizom(običnim belim-bez dodatka kakaa) ili još bolje pudingom ili šlagom ako imate.
Nadam se da vam se dopada moje gnezdo!
Prijatno i uživajte!
Коментари
Постави коментар