Пређи на главни садржај

"Domaca" pizza


"Domaća" pizza

Ovih dana mi je vas dosta pisalo na instagramu i pitalo me da li imam neko dobro i provereno testo za pizzu. Imam ih nekoliko, a opet svaki put i probam makar nesto drugacije (sto se tiče sastojaka, a i količine). Ovaj put sam pravila 2 pizze, jednu posnu i jednu mrsnu, ali testo je isto-posno.

Od sastojka vam je potrebno:

Oko 350-400gr brašna
15gr svežeg kvasca
250ml vode
1 kašičica šećera
Pola kašičice soli
4 supenih kašika ulja

I za nadev po vašoj želji.

Priprema testa:

U toploj vodu rastvorite kvasac i kašicicu šecera. Ostaviti 10 minuta da odstoji. U to dodati pola kašičice soli, ulja i brašno. Zatim zamesiti testo da postane glatko i ostavite ga da odmori pola sata.

Kada testo naraste razvući ga  ravnomerne debljine u željeni oblik. Pleh ili podmazati uljem ili obložiti papirom za pecenje.

Zatim staviti za nadev sve po vašoj želji!

Za posnu varijantu ja sam stavila:

Kečap
Tunu
Crni luk
Kukiruz šećerac
Origano
(Možete dodati tofu ili posni kačkavalj, pečurke i masline)

Za mrsnu varijantu:

Kečap
Pančeta
Šunka
Kačkavalj
Pesto sos
Kukuruz šećerac
1 jaje
Origano

Pizzu peći oko 20 minuta na već zagrejanoj rerni od 250 stepeni.

Prijatno! 💖


 












Коментари

Популарни постови са овог блога

Posni domaci hleb na vodi

Posni domaći hleb na vodi Idealan za dane posta na vodi, brzo se sprema, a preukusan je. Od svega nekoliko sastojaka.... uživajte! Sastojci: 600gr brašna 1 kesica suvog kvasca 250ml tople vode 1 kašicica šećera 2 kašičice soli Priprema: U činiji pomešati suv kvasac sa toplom vodom i dodati šećer. Zatim dodati brašno i so, pa zamestiti testo. Testo ostaviti na toplom nekih pola sata do sat vremena da lepo nadodje. Nakon toga premesiti testo još jedom, oblikovati u željeni oblik, posuti malo brašna preko i zaseći tanko. Peći u zagrejanoj peći 20-30 minuta na 200 stepeni. Prijatno!

Leskovacki ustipci iz rerne

Leskovački uštipci iz rerne Sastojci: 500gr mlevenog mesa 5 većih krompira 1 glavica crnog luka 3 čena belog luka Malo ulja 50gr slanine 50gr kačkavalja So i začini Za preliv: 100ml vode 2 kašike kisele pavlake 100ml pavlake za kuvanje 1 kašika soka od paradajza Peršun Priprema: U mleveno meso sipati malo ulja, so i začine, zatim dodati seckani crni i beli luk, kačkavalj i slaninu i sve zajedno pomešati. Od smese oblikovati uštipke jednake veličine. Ja sam od ove smese napravila 21 uštipak(kuglicu). Oljuštiti krompir, iseći ga na krugove i posoliti. Zatim u tepsiju redjati uštipak,krompir,uštipak dok ne popunite celu tepsiju.  Peći na 200 stepeni 30 minuta. Zatim preliti prelivom i peći još nekih 15 minuta.  Preliv pravite tako što ćete u vodi razmutiti kiselu pavlaku, dodati pavlaku za kuvanje i kašiku paradajz soka i so i začine. Prijatno! 😊

Posna musaka sa sojom i tikvicama-na vodi

  Posna musaka sa sojom i tikvicama-na vodi Sastojci: 120gr soje u ljuspicama 1 glavica crnog luka 1 cen belog luka Paradajz sok (ili kecap) 3 tikvice Malo vode 2 kasike brasna So, biber i aleva paprika Priprema: Prvo potopite sojine ljuspice u vodu, da odstoje nekih pola sata. Isecite glavicu crnog luka i cen belog luka, pa na tiganju sa malo vode ih proprziti. Iscediti sojine ljuspice od vode i dodajte u luk. Dinstati nekih 10 minuta, pa dodati paradajz sok, alevu papriku, so i biber. Tikvice oljustiti i iseci na krugove. Posoliti ih i redjati na dno vatrostalne cinije dok ne pokrijete celo dno. Zatim sipajte smesu sa sojom i preko smese takodje poredjajte tikvice. U toplu vodu sipati 2 kasike brasna i dobro promesati, ne smeju da vam se stvore grudvice od brasna. Takodje dodajte i malo soli i bibera. Zatim sa tim preliti musaku. Peci na 200 stepeni oko 20-tak minuta. Prijatno dragi moji! 😁