"Domaća" pizza
Ovih dana mi je vas dosta pisalo na instagramu i pitalo me da li imam neko dobro i provereno testo za pizzu. Imam ih nekoliko, a opet svaki put i probam makar nesto drugacije (sto se tiče sastojaka, a i količine). Ovaj put sam pravila 2 pizze, jednu posnu i jednu mrsnu, ali testo je isto-posno.
Od sastojka vam je potrebno:
Oko 350-400gr brašna
15gr svežeg kvasca
250ml vode
1 kašičica šećera
Pola kašičice soli
4 supenih kašika ulja
I za nadev po vašoj želji.
Priprema testa:
U toploj vodu rastvorite kvasac i kašicicu šecera. Ostaviti 10 minuta da odstoji. U to dodati pola kašičice soli, ulja i brašno. Zatim zamesiti testo da postane glatko i ostavite ga da odmori pola sata.
Kada testo naraste razvući ga ravnomerne debljine u željeni oblik. Pleh ili podmazati uljem ili obložiti papirom za pecenje.
Zatim staviti za nadev sve po vašoj želji!
Za posnu varijantu ja sam stavila:
Kečap
Tunu
Crni luk
Kukiruz šećerac
Origano
(Možete dodati tofu ili posni kačkavalj, pečurke i masline)
Za mrsnu varijantu:
Kečap
Pančeta
Šunka
Kačkavalj
Pesto sos
Kukuruz šećerac
1 jaje
Origano
Pizzu peći oko 20 minuta na već zagrejanoj rerni od 250 stepeni.
Prijatno! 💖
Коментари
Постави коментар