Razvijena pita sa sirom i spanaćem
Za kore su vam potrebni sledeći sastojci:
500gr brašna
300ml mlake vode
1 kašičica soli
Ulje
Za nadev:
2 jaja
2 pune šake iseckanog spanaća
Oko 300gr sira
Malo mleka
Priprema:
Zamesite glatko testo od brašna, tople vode i soli. Kada testo bude gotovo premažite ga dobro sa uljem sa svih strana i ostavite nekih 30 minuta da malo "odmori" prekriveno providnom folijom.
Nakon toga testo podelite na 2 dela (2 jufke), obe dobro premažite sa uljem i opet prekrijte folijom da malo odmore (još nekih 30 minuta).
Nakon toga na sto stavite pamučni stolnjak po kojem ćete malo sipati brašna da vam se testo ne bi zalepilo. Jufku razvlačiti u krug tj .da dobijete okruglu koru.
Ako vam ostanu deblji krajevi po ivicama kore uklonite ih nožem ili makazama.
Nemojte se obeshrabriti ako kora krene da nekim mestima da vam puca, jer je sve to normalno i nije strašno ako su rupe male.
Vremenom se uvežba veština razvlačenja kore, pa se pucanje smanji.
Koru poprskati svuda sa malo ulja i mleka pa filovati nadevom po želji. Ja sam se ovaj put odlučila za kombinaciju sira i spanaća. Sve sastojke za nadev pomešati i rasporediti po kori.
Zatim koru saviti na početku i onda povući stolnjak kako bi se lepo zarolala kora.
Tako dobijenu koru rolajte direktno u tepsiju u krug.
Pitu premažite sa uljem.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni nekih 30-35 minuta.
Ja nisam imala susam pa sam preko pite posula malo čia semenki.
Kada pita bude gotova(to ćete znati kada lepo porumeni) izvadite je iz rerne, poprskajte malo sa vodom i prekrijte sa krpom dok se malo ne prohladi.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар