Пређи на главни садржај

Razvijena pita sa sirom i spanacem


Razvijena pita sa sirom i spanaćem

Za kore su vam potrebni sledeći sastojci:

500gr brašna
300ml mlake vode
1 kašičica soli
Ulje

Za nadev:
2 jaja
2 pune šake iseckanog spanaća
Oko 300gr sira
Malo mleka

Priprema:

Zamesite glatko testo od brašna, tople vode i soli. Kada testo bude gotovo premažite ga dobro sa uljem sa svih strana i ostavite nekih 30 minuta da malo "odmori" prekriveno providnom folijom.

Nakon toga testo podelite na 2 dela (2 jufke),  obe dobro premažite sa uljem i opet prekrijte folijom da malo odmore (još nekih 30 minuta).

Nakon toga na sto stavite pamučni stolnjak po kojem ćete malo sipati brašna da vam se testo ne bi zalepilo. Jufku razvlačiti u krug tj .da dobijete okruglu koru.

Ako vam ostanu deblji krajevi po ivicama kore uklonite ih nožem ili makazama.

Nemojte se obeshrabriti ako kora krene da nekim mestima da vam puca, jer je sve to normalno i nije strašno ako su rupe male. 

Vremenom se uvežba veština razvlačenja kore, pa se pucanje smanji.

Koru poprskati svuda sa malo ulja i mleka pa filovati nadevom po želji. Ja sam se ovaj put odlučila za kombinaciju sira i spanaća. Sve sastojke za nadev pomešati i rasporediti po kori.

Zatim koru saviti na početku i onda povući stolnjak kako bi se lepo zarolala kora.

Tako dobijenu koru rolajte direktno u tepsiju u krug.

Pitu premažite sa uljem.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni nekih 30-35 minuta. 

Ja nisam imala susam pa sam preko pite posula malo čia semenki.

Kada pita bude gotova(to ćete znati kada lepo porumeni) izvadite je iz rerne, poprskajte malo sa vodom i prekrijte sa krpom dok se malo ne prohladi.

Prijatno!















Коментари

Популарни постови са овог блога

Leskovacki ustipci iz rerne

Leskovački uštipci iz rerne Sastojci: 500gr mlevenog mesa 5 većih krompira 1 glavica crnog luka 3 čena belog luka Malo ulja 50gr slanine 50gr kačkavalja So i začini Za preliv: 100ml vode 2 kašike kisele pavlake 100ml pavlake za kuvanje 1 kašika soka od paradajza Peršun Priprema: U mleveno meso sipati malo ulja, so i začine, zatim dodati seckani crni i beli luk, kačkavalj i slaninu i sve zajedno pomešati. Od smese oblikovati uštipke jednake veličine. Ja sam od ove smese napravila 21 uštipak(kuglicu). Oljuštiti krompir, iseći ga na krugove i posoliti. Zatim u tepsiju redjati uštipak,krompir,uštipak dok ne popunite celu tepsiju.  Peći na 200 stepeni 30 minuta. Zatim preliti prelivom i peći još nekih 15 minuta.  Preliv pravite tako što ćete u vodi razmutiti kiselu pavlaku, dodati pavlaku za kuvanje i kašiku paradajz soka i so i začine. Prijatno! 😊

Korpice od bele cokolade

Korpice od bele čokolade Ove korpice su nešto pre,pre,prelepooo! Prosto morate da ih probate. Pritom možete praviti koliko god želite kombinacija. Naravno možete korpice i pripremati sa tamnom čokoladom. Sastojci : 300g bele čokolade Korpice za mafine 100g keksa 50ml cedjene pomorandže 100g oreo keksa 50ml mleka 100g malina 1 kašika gustina Malo vode Priprema : Korpice za mafine poredjati u kalup za mafine jer će vam tako biti lakše da ih oblikujete. Belu čokoladu istopiti na pari. Nemojte zaboraviti da ne potrošiti svu čokoladu dok oblikujete korpice, zato što će vam na kraju trebati još čokolade da "zatvorite" korpice. Zatim u korpice sipajte istopljenu čokoladu. Odprilike oko 2 kašike čokolade u svaku. Lepo oblikujete stranice. Zatim stavite u frižider na nekih 15 minuta da se stegne. Potrudite se da ivice sto lepše i deblje oblikujete kako bi ih kasnije lakše izvadili iz papirnih korpica, da ih ne oštetite. Keks što sitnije izmrviti ili samleti. Iscediti jednu pomorandžu-...

Posna musaka sa sojom i tikvicama-na vodi

  Posna musaka sa sojom i tikvicama-na vodi Sastojci: 120gr soje u ljuspicama 1 glavica crnog luka 1 cen belog luka Paradajz sok (ili kecap) 3 tikvice Malo vode 2 kasike brasna So, biber i aleva paprika Priprema: Prvo potopite sojine ljuspice u vodu, da odstoje nekih pola sata. Isecite glavicu crnog luka i cen belog luka, pa na tiganju sa malo vode ih proprziti. Iscediti sojine ljuspice od vode i dodajte u luk. Dinstati nekih 10 minuta, pa dodati paradajz sok, alevu papriku, so i biber. Tikvice oljustiti i iseci na krugove. Posoliti ih i redjati na dno vatrostalne cinije dok ne pokrijete celo dno. Zatim sipajte smesu sa sojom i preko smese takodje poredjajte tikvice. U toplu vodu sipati 2 kasike brasna i dobro promesati, ne smeju da vam se stvore grudvice od brasna. Takodje dodajte i malo soli i bibera. Zatim sa tim preliti musaku. Peci na 200 stepeni oko 20-tak minuta. Prijatno dragi moji! 😁