Creme Brulée-Krem brule sa belom čokoladom 😁
Sastojci:
2 žumanceta
40gr šećera
200ml slatke pavlake
50gr bele čokolade
1 kesica vanilin šećera
Priprema:
Žumanca i šećer dobro umutiti, pa dodati i vanilin šećer. Slatku pavlaku stavite na šporet da provri. Kada provri dodajte izlomljenu belu čokoladu i sklonite sa ringle. Mešajte dok se čokolada ne istopi, a zatim polako sipajte u smesu od žumanaca i šećera, neprestano mešajući.
Sipajte u posudice za sufle ili neke druge keramičke posude.
Posudice stavite u dublju tepsiju i sipajte vrelu vodu skoro do visine krema koji se nalazi u posudama.
Stavite u zagrejanu rernu na 150 stepeni i pecite 45 minuta.
Posudice izvadite iz vode i ostavite da se prohlade na sobnoj temperaturi, a onda prebacite u frižider najmanje na 2-3 h.
Ohladjen krem pospite šećerom i brenerom ga karamelizujte.
Ako kao i ja nemate brener onda stavite smedji šećer ili pomešajte običan kristal šećer sa cimetom. Čuvajte u frižideru do služenja.
Prijatno dragi moji! 💖
Коментари
Постави коментар