Пређи на главни садржај

Piramida kolac


 















Piramida kolac


Nije bas perfektna piramida, ali i ne mora da bude. Bitno je da je ukus odličan!


Sastojci:


Lisnato testo(1 pakovanje)

Sumsko voce (mogu i samo maline ili kupine-po vasem izboru)

2 pudinga od vanile

1l mleka

100g margarina

120gr šećera


Priprema:


Lisnato testo iseci na 10 traka iste sirine. Po sredini redjati voce(najbolje ako imate sveze, a zatim zatvoriti krajeve.


Moze se desiti da vam se u toku pecenja testo otvori, kao sto se meni desilo, ali mislim da je to posledica toga sto sam ja stavila voce koje sam prethodno odmrzla, ali je bilo puno vode koju je pustilo. Svejedno nije puno uticalo na sam ukus poslastice, osim sto vizuelno piramida nije bila bas perfekta. Ali ne treba zanemariti cinjenjcu da sam ja kuvarica pocetnica 😁 naredni put ce svakako biti preciznije.


Testo peci na 200 stepeni nekih 20 minuta.


Za to vreme pomestajte 200ml mleka sa 2 pakovanja pudinga od vanile.


U ostatak mleka sipati secer i staviti da provri. Kada provri dodati mu vanilin šećer i ukuvati puding.


Staviti da se ohladi. 


Umutiti margarin pa mu zatim dodati prohladjen puding.


Zatim redjati prvo 4 ispecene trake lisnatog testa, zatim preko njega fil od pudinga, zatim 3 trake, pa fil, 2 trake, pa fil i na kraju poslednju traku lisnatog testa i preko nje fil od pudinga.


Staviti u frizider na par sati da se lepo ohladi i jos bolje stegne.


Ko voli moze preko staviti i slag. 


Prijatno dragi moji! 





Коментари

Популарни постови са овог блога

Posni domaci hleb na vodi

Posni domaći hleb na vodi Idealan za dane posta na vodi, brzo se sprema, a preukusan je. Od svega nekoliko sastojaka.... uživajte! Sastojci: 600gr brašna 1 kesica suvog kvasca 250ml tople vode 1 kašicica šećera 2 kašičice soli Priprema: U činiji pomešati suv kvasac sa toplom vodom i dodati šećer. Zatim dodati brašno i so, pa zamestiti testo. Testo ostaviti na toplom nekih pola sata do sat vremena da lepo nadodje. Nakon toga premesiti testo još jedom, oblikovati u željeni oblik, posuti malo brašna preko i zaseći tanko. Peći u zagrejanoj peći 20-30 minuta na 200 stepeni. Prijatno!

Leskovacki ustipci iz rerne

Leskovački uštipci iz rerne Sastojci: 500gr mlevenog mesa 5 većih krompira 1 glavica crnog luka 3 čena belog luka Malo ulja 50gr slanine 50gr kačkavalja So i začini Za preliv: 100ml vode 2 kašike kisele pavlake 100ml pavlake za kuvanje 1 kašika soka od paradajza Peršun Priprema: U mleveno meso sipati malo ulja, so i začine, zatim dodati seckani crni i beli luk, kačkavalj i slaninu i sve zajedno pomešati. Od smese oblikovati uštipke jednake veličine. Ja sam od ove smese napravila 21 uštipak(kuglicu). Oljuštiti krompir, iseći ga na krugove i posoliti. Zatim u tepsiju redjati uštipak,krompir,uštipak dok ne popunite celu tepsiju.  Peći na 200 stepeni 30 minuta. Zatim preliti prelivom i peći još nekih 15 minuta.  Preliv pravite tako što ćete u vodi razmutiti kiselu pavlaku, dodati pavlaku za kuvanje i kašiku paradajz soka i so i začine. Prijatno! 😊

Posna musaka sa sojom i tikvicama-na vodi

  Posna musaka sa sojom i tikvicama-na vodi Sastojci: 120gr soje u ljuspicama 1 glavica crnog luka 1 cen belog luka Paradajz sok (ili kecap) 3 tikvice Malo vode 2 kasike brasna So, biber i aleva paprika Priprema: Prvo potopite sojine ljuspice u vodu, da odstoje nekih pola sata. Isecite glavicu crnog luka i cen belog luka, pa na tiganju sa malo vode ih proprziti. Iscediti sojine ljuspice od vode i dodajte u luk. Dinstati nekih 10 minuta, pa dodati paradajz sok, alevu papriku, so i biber. Tikvice oljustiti i iseci na krugove. Posoliti ih i redjati na dno vatrostalne cinije dok ne pokrijete celo dno. Zatim sipajte smesu sa sojom i preko smese takodje poredjajte tikvice. U toplu vodu sipati 2 kasike brasna i dobro promesati, ne smeju da vam se stvore grudvice od brasna. Takodje dodajte i malo soli i bibera. Zatim sa tim preliti musaku. Peci na 200 stepeni oko 20-tak minuta. Prijatno dragi moji! 😁