Posna musaka sa sojom i tikvicama-na vodi
Sastojci:
120gr soje u ljuspicama
1 glavica crnog luka
1 cen belog luka
Paradajz sok (ili kecap)
3 tikvice
Malo vode
2 kasike brasna
So, biber i aleva paprika
Priprema:
Prvo potopite sojine ljuspice u vodu, da odstoje nekih pola sata.
Isecite glavicu crnog luka i cen belog luka, pa na tiganju sa malo vode ih proprziti.
Iscediti sojine ljuspice od vode i dodajte u luk.
Dinstati nekih 10 minuta, pa dodati paradajz sok, alevu papriku, so i biber.
Tikvice oljustiti i iseci na krugove.
Posoliti ih i redjati na dno vatrostalne cinije dok ne pokrijete celo dno.
Zatim sipajte smesu sa sojom i preko smese takodje poredjajte tikvice.
U toplu vodu sipati 2 kasike brasna i dobro promesati, ne smeju da vam se stvore grudvice od brasna. Takodje dodajte i malo soli i bibera.
Zatim sa tim preliti musaku.
Peci na 200 stepeni oko 20-tak minuta.
Prijatno dragi moji! 😁
Коментари
Постави коментар