Пређи на главни садржај

Brza plazma torta -gotova za 10 minuta

Brza  plazma torta-gotova za 10 minuta  

Za sve ljubitelje plazma torti! 
Vrlo jednodstavna za spremanje, ne peče se.


Potrebni sastojci:

300gr mlevene plazme
300 g plazma keksa
1l slatke pavlake
100 g bele čokolade
150 g čokoladnog krema
1 pakovanje šlaga
100ml kisele vode
150ml mleka


Priprema
:


Potreban vam je kalup prečnika 26cm.


 

300g mlevene i 300g plazma keksa


100g bele čokolade


1l slatke pavlake


150g čokoladnog krema


1l slatke pavlake sipati u dublju činiju. 


Mutiti miskerom dok se lepo ne umuti.


Ne morate previse dugo mutiti.


Dodati mleveni plazma keks-300g.


Pomešati dobro sa plazma keksom.




Smesu podeliti na 2 jednaka dela.

 
Istopiti 100g bele čokolada.


U činiji sipati i ugrejati mleko, u koje ćemo umakati plazmu. 


Kada se čokolada istopi dodati je u 1 deo smese.


Istopljenu čokoladu dobro pomešati aa smesom.


Smesu rasporediti na dno kalupa.


Smesu ravnomerno rasporediti. Plazmu umakati u toplo mleko.


Redjati preko smese plazmu.


Potrudite se da celu površinu prekrijete plazma keksom.

 
U drugi deo smese dodati čokoladni krem.


Krem dobro pomešati sa semesom.



Smesu rasporediti preko plazme.


Zatim opet umakati plazmu u toplo mleko i rasporediti i preko drugog dela smese.



Potrudite se da celu površinu prekrijete plazma keksom.


Pripremite zvono za tortu ili tacnu na kojoj cete servirati tortu 


Tortu okrenite naopako, tako da vam deo sa plazma keksom sad bude na dnu.


Skinete kalup.


Torta nakon skidanja kalupa izgleda ovako.


Umutite šlag tako što ćete kesicu šlaga umititi sa 100ml kisele vode. Rasporedite šlag svuda jednako po torti.




Ukrasite po Vašoj želji! 



Presek torte izgleda ovako: 



Prijatno dragi moji!




 
Hvala Vam što ste uz mene i pratite moj rad!

S poštovanjem Vaša Kuvarica početnica


Коментари

Популарни постови са овог блога

Leskovacki ustipci iz rerne

Leskovački uštipci iz rerne Sastojci: 500gr mlevenog mesa 5 većih krompira 1 glavica crnog luka 3 čena belog luka Malo ulja 50gr slanine 50gr kačkavalja So i začini Za preliv: 100ml vode 2 kašike kisele pavlake 100ml pavlake za kuvanje 1 kašika soka od paradajza Peršun Priprema: U mleveno meso sipati malo ulja, so i začine, zatim dodati seckani crni i beli luk, kačkavalj i slaninu i sve zajedno pomešati. Od smese oblikovati uštipke jednake veličine. Ja sam od ove smese napravila 21 uštipak(kuglicu). Oljuštiti krompir, iseći ga na krugove i posoliti. Zatim u tepsiju redjati uštipak,krompir,uštipak dok ne popunite celu tepsiju.  Peći na 200 stepeni 30 minuta. Zatim preliti prelivom i peći još nekih 15 minuta.  Preliv pravite tako što ćete u vodi razmutiti kiselu pavlaku, dodati pavlaku za kuvanje i kašiku paradajz soka i so i začine. Prijatno! 😊

Korpice od bele cokolade

Korpice od bele čokolade Ove korpice su nešto pre,pre,prelepooo! Prosto morate da ih probate. Pritom možete praviti koliko god želite kombinacija. Naravno možete korpice i pripremati sa tamnom čokoladom. Sastojci : 300g bele čokolade Korpice za mafine 100g keksa 50ml cedjene pomorandže 100g oreo keksa 50ml mleka 100g malina 1 kašika gustina Malo vode Priprema : Korpice za mafine poredjati u kalup za mafine jer će vam tako biti lakše da ih oblikujete. Belu čokoladu istopiti na pari. Nemojte zaboraviti da ne potrošiti svu čokoladu dok oblikujete korpice, zato što će vam na kraju trebati još čokolade da "zatvorite" korpice. Zatim u korpice sipajte istopljenu čokoladu. Odprilike oko 2 kašike čokolade u svaku. Lepo oblikujete stranice. Zatim stavite u frižider na nekih 15 minuta da se stegne. Potrudite se da ivice sto lepše i deblje oblikujete kako bi ih kasnije lakše izvadili iz papirnih korpica, da ih ne oštetite. Keks što sitnije izmrviti ili samleti. Iscediti jednu pomorandžu-...

Posna musaka sa sojom i tikvicama-na vodi

  Posna musaka sa sojom i tikvicama-na vodi Sastojci: 120gr soje u ljuspicama 1 glavica crnog luka 1 cen belog luka Paradajz sok (ili kecap) 3 tikvice Malo vode 2 kasike brasna So, biber i aleva paprika Priprema: Prvo potopite sojine ljuspice u vodu, da odstoje nekih pola sata. Isecite glavicu crnog luka i cen belog luka, pa na tiganju sa malo vode ih proprziti. Iscediti sojine ljuspice od vode i dodajte u luk. Dinstati nekih 10 minuta, pa dodati paradajz sok, alevu papriku, so i biber. Tikvice oljustiti i iseci na krugove. Posoliti ih i redjati na dno vatrostalne cinije dok ne pokrijete celo dno. Zatim sipajte smesu sa sojom i preko smese takodje poredjajte tikvice. U toplu vodu sipati 2 kasike brasna i dobro promesati, ne smeju da vam se stvore grudvice od brasna. Takodje dodajte i malo soli i bibera. Zatim sa tim preliti musaku. Peci na 200 stepeni oko 20-tak minuta. Prijatno dragi moji! 😁