Piletina sa palentom i tikvicama-zapečena u rerni
Sastojci:
500g piletine
2 tikvice
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
So i bosiljak
60g kačkavalja
Palenta (1:3)- ja sam koristila 150g palente i 500ml vode
Malo maslinovog ulja
Priprema:
500g piletine iseći na malo krupnije komadiće.
Palentu skuvati u razmeri 1:3, konkrerno ja sam 150g palente skuvala u 500ml vode.
1 glavicu crnog luka sitno iseckati.
1 čen belog luka takodje sitno iseckati.
Tepsiju premazati sa malo maslinovog ulja.
Moja tepsija je obima 26cm.
Skuvanu palentu sipati u tepsiju.
Piletinu propržiti na malo maslinovig ulja.
Proprženu piletinu ravnomerno rasporediti po skuvanoj palenti.
2 tikvice oljuštiti i iseckati na kockice.
Propraziti crni i beli luk na malo maslinovog ulja, pa dodati i tikvice.
Propržene tikvice staviti i blender i izblendirati. Moze se i koristitii štapni mikser ko nema blender.
Izblendirane tikvice sipati preko piletine i palente.
Posuti bosiljkom i posoliti još malo.
Peći na 180 stepeni oko 20 minuta.
Možete konzumirati uz jogurt i svež paradajz.
Коментари
Постави коментар