Пређи на главни садржај

Ciz kejk sa belom cokoladom

Čiz kejk sa belom čokoladom


Šta reći osim da će vas ova torta ostaviti bez teksta. Morate da je probate i obavezno mi javite utiske. Vredi svake minute pripreme koja je potrebna za nju.

Sastojci:

Za koru:
300g melevenog keksa
125g maslaca
6 kašika mleka

Za fil:

500g maskarpone sira 
120g šećera u prahu
250ml slatke pavlake
100g bele cokolade
1 kašika nutelle

Ganache:

200g bele čokolade 
50ml slatke pavlake
Šlag po želji
Ukrasne perlice

Priprema:

Mleveni keks sipati u posudu.


Dodati 6 kašika mleka.


Maslac istopiti.


Pa dodati u smesu i sve zajedno dobro promešati.




Pripremite kalup za čiz kejk.


Sipajte smesu i oblikujte koru.


Potrudite se da vam kora bude jednake debljine.


Pavlaku za kuvanje umutiti čvrsto i ostaviti u činiji.


100g bele čokolade istopiti.


Mascarpone sir sipati u činiju.


Dodati mu šećer u prahu.



Pa sve dobro umutiti (dodajte i istopljenu čokoladu u smesu).



Dodati 1 kašiku nutele ili nekog drugog krema.


Pa sve to zajedno dobro umutiti.


Zatim dodati u to prethodno umućenu slatku pavlaku i sve dobro umutiti i sjediniti.


Preko kore rasporediti fil.


Fil rasporediti ravnomerno po celoj kori.




Istopiti 200g bele čokolade sa 50ml pavlake za kuvanje i to rasporediti preko fila. Preko možete posuti ukrasnim perlicama po želji 



Oko torte možete rasporediti šlag, a može i bez šlaga.






Prijatno dragi moji! ❤










Коментари

Популарни постови са овог блога

Posni domaci hleb na vodi

Posni domaći hleb na vodi Idealan za dane posta na vodi, brzo se sprema, a preukusan je. Od svega nekoliko sastojaka.... uživajte! Sastojci: 600gr brašna 1 kesica suvog kvasca 250ml tople vode 1 kašicica šećera 2 kašičice soli Priprema: U činiji pomešati suv kvasac sa toplom vodom i dodati šećer. Zatim dodati brašno i so, pa zamestiti testo. Testo ostaviti na toplom nekih pola sata do sat vremena da lepo nadodje. Nakon toga premesiti testo još jedom, oblikovati u željeni oblik, posuti malo brašna preko i zaseći tanko. Peći u zagrejanoj peći 20-30 minuta na 200 stepeni. Prijatno!

Leskovacki ustipci iz rerne

Leskovački uštipci iz rerne Sastojci: 500gr mlevenog mesa 5 većih krompira 1 glavica crnog luka 3 čena belog luka Malo ulja 50gr slanine 50gr kačkavalja So i začini Za preliv: 100ml vode 2 kašike kisele pavlake 100ml pavlake za kuvanje 1 kašika soka od paradajza Peršun Priprema: U mleveno meso sipati malo ulja, so i začine, zatim dodati seckani crni i beli luk, kačkavalj i slaninu i sve zajedno pomešati. Od smese oblikovati uštipke jednake veličine. Ja sam od ove smese napravila 21 uštipak(kuglicu). Oljuštiti krompir, iseći ga na krugove i posoliti. Zatim u tepsiju redjati uštipak,krompir,uštipak dok ne popunite celu tepsiju.  Peći na 200 stepeni 30 minuta. Zatim preliti prelivom i peći još nekih 15 minuta.  Preliv pravite tako što ćete u vodi razmutiti kiselu pavlaku, dodati pavlaku za kuvanje i kašiku paradajz soka i so i začine. Prijatno! 😊

Posna musaka sa sojom i tikvicama-na vodi

  Posna musaka sa sojom i tikvicama-na vodi Sastojci: 120gr soje u ljuspicama 1 glavica crnog luka 1 cen belog luka Paradajz sok (ili kecap) 3 tikvice Malo vode 2 kasike brasna So, biber i aleva paprika Priprema: Prvo potopite sojine ljuspice u vodu, da odstoje nekih pola sata. Isecite glavicu crnog luka i cen belog luka, pa na tiganju sa malo vode ih proprziti. Iscediti sojine ljuspice od vode i dodajte u luk. Dinstati nekih 10 minuta, pa dodati paradajz sok, alevu papriku, so i biber. Tikvice oljustiti i iseci na krugove. Posoliti ih i redjati na dno vatrostalne cinije dok ne pokrijete celo dno. Zatim sipajte smesu sa sojom i preko smese takodje poredjajte tikvice. U toplu vodu sipati 2 kasike brasna i dobro promesati, ne smeju da vam se stvore grudvice od brasna. Takodje dodajte i malo soli i bibera. Zatim sa tim preliti musaku. Peci na 200 stepeni oko 20-tak minuta. Prijatno dragi moji! 😁