Пређи на главни садржај

Ciz kejk sa belom cokoladom

Čiz kejk sa belom čokoladom


Šta reći osim da će vas ova torta ostaviti bez teksta. Morate da je probate i obavezno mi javite utiske. Vredi svake minute pripreme koja je potrebna za nju.

Sastojci:

Za koru:
300g melevenog keksa
125g maslaca
6 kašika mleka

Za fil:

500g maskarpone sira 
120g šećera u prahu
250ml slatke pavlake
100g bele cokolade
1 kašika nutelle

Ganache:

200g bele čokolade 
50ml slatke pavlake
Šlag po želji
Ukrasne perlice

Priprema:

Mleveni keks sipati u posudu.


Dodati 6 kašika mleka.


Maslac istopiti.


Pa dodati u smesu i sve zajedno dobro promešati.




Pripremite kalup za čiz kejk.


Sipajte smesu i oblikujte koru.


Potrudite se da vam kora bude jednake debljine.


Pavlaku za kuvanje umutiti čvrsto i ostaviti u činiji.


100g bele čokolade istopiti.


Mascarpone sir sipati u činiju.


Dodati mu šećer u prahu.



Pa sve dobro umutiti (dodajte i istopljenu čokoladu u smesu).



Dodati 1 kašiku nutele ili nekog drugog krema.


Pa sve to zajedno dobro umutiti.


Zatim dodati u to prethodno umućenu slatku pavlaku i sve dobro umutiti i sjediniti.


Preko kore rasporediti fil.


Fil rasporediti ravnomerno po celoj kori.




Istopiti 200g bele čokolade sa 50ml pavlake za kuvanje i to rasporediti preko fila. Preko možete posuti ukrasnim perlicama po želji 



Oko torte možete rasporediti šlag, a može i bez šlaga.






Prijatno dragi moji! ❤










Коментари

Популарни постови са овог блога

Leskovacki ustipci iz rerne

Leskovački uštipci iz rerne Sastojci: 500gr mlevenog mesa 5 većih krompira 1 glavica crnog luka 3 čena belog luka Malo ulja 50gr slanine 50gr kačkavalja So i začini Za preliv: 100ml vode 2 kašike kisele pavlake 100ml pavlake za kuvanje 1 kašika soka od paradajza Peršun Priprema: U mleveno meso sipati malo ulja, so i začine, zatim dodati seckani crni i beli luk, kačkavalj i slaninu i sve zajedno pomešati. Od smese oblikovati uštipke jednake veličine. Ja sam od ove smese napravila 21 uštipak(kuglicu). Oljuštiti krompir, iseći ga na krugove i posoliti. Zatim u tepsiju redjati uštipak,krompir,uštipak dok ne popunite celu tepsiju.  Peći na 200 stepeni 30 minuta. Zatim preliti prelivom i peći još nekih 15 minuta.  Preliv pravite tako što ćete u vodi razmutiti kiselu pavlaku, dodati pavlaku za kuvanje i kašiku paradajz soka i so i začine. Prijatno! 😊

Korpice od bele cokolade

Korpice od bele čokolade Ove korpice su nešto pre,pre,prelepooo! Prosto morate da ih probate. Pritom možete praviti koliko god želite kombinacija. Naravno možete korpice i pripremati sa tamnom čokoladom. Sastojci : 300g bele čokolade Korpice za mafine 100g keksa 50ml cedjene pomorandže 100g oreo keksa 50ml mleka 100g malina 1 kašika gustina Malo vode Priprema : Korpice za mafine poredjati u kalup za mafine jer će vam tako biti lakše da ih oblikujete. Belu čokoladu istopiti na pari. Nemojte zaboraviti da ne potrošiti svu čokoladu dok oblikujete korpice, zato što će vam na kraju trebati još čokolade da "zatvorite" korpice. Zatim u korpice sipajte istopljenu čokoladu. Odprilike oko 2 kašike čokolade u svaku. Lepo oblikujete stranice. Zatim stavite u frižider na nekih 15 minuta da se stegne. Potrudite se da ivice sto lepše i deblje oblikujete kako bi ih kasnije lakše izvadili iz papirnih korpica, da ih ne oštetite. Keks što sitnije izmrviti ili samleti. Iscediti jednu pomorandžu-...

Posna musaka sa sojom i tikvicama-na vodi

  Posna musaka sa sojom i tikvicama-na vodi Sastojci: 120gr soje u ljuspicama 1 glavica crnog luka 1 cen belog luka Paradajz sok (ili kecap) 3 tikvice Malo vode 2 kasike brasna So, biber i aleva paprika Priprema: Prvo potopite sojine ljuspice u vodu, da odstoje nekih pola sata. Isecite glavicu crnog luka i cen belog luka, pa na tiganju sa malo vode ih proprziti. Iscediti sojine ljuspice od vode i dodajte u luk. Dinstati nekih 10 minuta, pa dodati paradajz sok, alevu papriku, so i biber. Tikvice oljustiti i iseci na krugove. Posoliti ih i redjati na dno vatrostalne cinije dok ne pokrijete celo dno. Zatim sipajte smesu sa sojom i preko smese takodje poredjajte tikvice. U toplu vodu sipati 2 kasike brasna i dobro promesati, ne smeju da vam se stvore grudvice od brasna. Takodje dodajte i malo soli i bibera. Zatim sa tim preliti musaku. Peci na 200 stepeni oko 20-tak minuta. Prijatno dragi moji! 😁