Čiz kejk sa belom čokoladom
Šta reći osim da će vas ova torta ostaviti bez teksta. Morate da je probate i obavezno mi javite utiske. Vredi svake minute pripreme koja je potrebna za nju.
Sastojci:
Za koru:
300g melevenog keksa
125g maslaca
6 kašika mleka
Za fil:
500g maskarpone sira
120g šećera u prahu
250ml slatke pavlake
100g bele cokolade
1 kašika nutelle
Ganache:
200g bele čokolade
50ml slatke pavlake
Šlag po želji
Ukrasne perlice
Priprema:
Mleveni keks sipati u posudu.
Dodati 6 kašika mleka.
Maslac istopiti.
Pa dodati u smesu i sve zajedno dobro promešati.
Pripremite kalup za čiz kejk.
Sipajte smesu i oblikujte koru.
Potrudite se da vam kora bude jednake debljine.
Pavlaku za kuvanje umutiti čvrsto i ostaviti u činiji.
100g bele čokolade istopiti.
Mascarpone sir sipati u činiju.
Dodati mu šećer u prahu.
Pa sve dobro umutiti (dodajte i istopljenu čokoladu u smesu).
Pa sve to zajedno dobro umutiti.
Zatim dodati u to prethodno umućenu slatku pavlaku i sve dobro umutiti i sjediniti.
Preko kore rasporediti fil.
Fil rasporediti ravnomerno po celoj kori.
Istopiti 200g bele čokolade sa 50ml pavlake za kuvanje i to rasporediti preko fila. Preko možete posuti ukrasnim perlicama po želji
Oko torte možete rasporediti šlag, a može i bez šlaga.
Prijatno dragi moji! ❤
Коментари
Постави коментар