Пређи на главни садржај

Mesna gnezda

Mesna gnezda


Šta bih mogla reći o ovom receptu osim da je pravi gurmanluk.

Priprema možda malo duže traje, ali se isplati, verujte mi.

Sastojci:

500g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
1 kašika palente(ili prezle)
So, biber, peršun
(ja sam koristila sušeni jer nisam imala svež)

Za punjenje:

Krem sir
Beli luk u prahu, origano
Kečap
Kačkavalj
(U listićima i rendani)

Priprema:

Mleveno meso sipati u činiju.


Dodati sitno iseckan crni luk.


Dodati biber i so.


Dodati peršun.


Dodati 1 kašiku vegete.


Dodati 1 kašiku palente (ili prezle) i sve dobro pomešati.


Od smese oblikujte 2 tanje pljeskavice koje će vam predstavljati dno mesnog gnezda.


U posudu sipajte krem sir i dodajte mu beli luk u prahu.


Zatim dodajte i origano i sve lepo promešajte.


Pljeskavice premazati sa ovim nadevom.


Svuda ravnomerno razmazati.


Zatim preko staviti listiće kačkavalja.


Pa preko njih premažite kečap.


Zatim opet stavite listiće kačkavalja 


Pa opet nadev od krem sira.


Zatim stavite tost kačkavalj. Ako ga nemate stavite opet listiće običnog kačkavalja. 


Od ostatka mesa oblikovati okvir za gnezno.


Zatim obaviti oko celog gnezda i lepo pričvrstiti krajeve.



Preko opet staviti namaz od krem sira.


Pa malo kečapa.


A onda i rendani kačkavalj.




Preko kačkavalja stavite još malo origana.


Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.



Servirati po želji. Ja sam ovaj put kombinovala sa pire krompirom, ali odlično idu i uz pomfrit.



Prijatno dragi moji!










 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Leskovacki ustipci iz rerne

Leskovački uštipci iz rerne Sastojci: 500gr mlevenog mesa 5 većih krompira 1 glavica crnog luka 3 čena belog luka Malo ulja 50gr slanine 50gr kačkavalja So i začini Za preliv: 100ml vode 2 kašike kisele pavlake 100ml pavlake za kuvanje 1 kašika soka od paradajza Peršun Priprema: U mleveno meso sipati malo ulja, so i začine, zatim dodati seckani crni i beli luk, kačkavalj i slaninu i sve zajedno pomešati. Od smese oblikovati uštipke jednake veličine. Ja sam od ove smese napravila 21 uštipak(kuglicu). Oljuštiti krompir, iseći ga na krugove i posoliti. Zatim u tepsiju redjati uštipak,krompir,uštipak dok ne popunite celu tepsiju.  Peći na 200 stepeni 30 minuta. Zatim preliti prelivom i peći još nekih 15 minuta.  Preliv pravite tako što ćete u vodi razmutiti kiselu pavlaku, dodati pavlaku za kuvanje i kašiku paradajz soka i so i začine. Prijatno! 😊

Korpice od bele cokolade

Korpice od bele čokolade Ove korpice su nešto pre,pre,prelepooo! Prosto morate da ih probate. Pritom možete praviti koliko god želite kombinacija. Naravno možete korpice i pripremati sa tamnom čokoladom. Sastojci : 300g bele čokolade Korpice za mafine 100g keksa 50ml cedjene pomorandže 100g oreo keksa 50ml mleka 100g malina 1 kašika gustina Malo vode Priprema : Korpice za mafine poredjati u kalup za mafine jer će vam tako biti lakše da ih oblikujete. Belu čokoladu istopiti na pari. Nemojte zaboraviti da ne potrošiti svu čokoladu dok oblikujete korpice, zato što će vam na kraju trebati još čokolade da "zatvorite" korpice. Zatim u korpice sipajte istopljenu čokoladu. Odprilike oko 2 kašike čokolade u svaku. Lepo oblikujete stranice. Zatim stavite u frižider na nekih 15 minuta da se stegne. Potrudite se da ivice sto lepše i deblje oblikujete kako bi ih kasnije lakše izvadili iz papirnih korpica, da ih ne oštetite. Keks što sitnije izmrviti ili samleti. Iscediti jednu pomorandžu-...

Posna musaka sa sojom i tikvicama-na vodi

  Posna musaka sa sojom i tikvicama-na vodi Sastojci: 120gr soje u ljuspicama 1 glavica crnog luka 1 cen belog luka Paradajz sok (ili kecap) 3 tikvice Malo vode 2 kasike brasna So, biber i aleva paprika Priprema: Prvo potopite sojine ljuspice u vodu, da odstoje nekih pola sata. Isecite glavicu crnog luka i cen belog luka, pa na tiganju sa malo vode ih proprziti. Iscediti sojine ljuspice od vode i dodajte u luk. Dinstati nekih 10 minuta, pa dodati paradajz sok, alevu papriku, so i biber. Tikvice oljustiti i iseci na krugove. Posoliti ih i redjati na dno vatrostalne cinije dok ne pokrijete celo dno. Zatim sipajte smesu sa sojom i preko smese takodje poredjajte tikvice. U toplu vodu sipati 2 kasike brasna i dobro promesati, ne smeju da vam se stvore grudvice od brasna. Takodje dodajte i malo soli i bibera. Zatim sa tim preliti musaku. Peci na 200 stepeni oko 20-tak minuta. Prijatno dragi moji! 😁