Mesna gnezda
Šta bih mogla reći o ovom receptu osim da je pravi gurmanluk.
Priprema možda malo duže traje, ali se isplati, verujte mi.
Sastojci:
500g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
1 kašika palente(ili prezle)
So, biber, peršun
(ja sam koristila sušeni jer nisam imala svež)
Za punjenje:
Krem sir
Beli luk u prahu, origano
Kečap
Kačkavalj
(U listićima i rendani)
Priprema:
Mleveno meso sipati u činiju.
Dodati sitno iseckan crni luk.
Dodati biber i so.
Dodati peršun.
Dodati 1 kašiku vegete.
Dodati 1 kašiku palente (ili prezle) i sve dobro pomešati.
Od smese oblikujte 2 tanje pljeskavice koje će vam predstavljati dno mesnog gnezda.
U posudu sipajte krem sir i dodajte mu beli luk u prahu.
Zatim dodajte i origano i sve lepo promešajte.
Pljeskavice premazati sa ovim nadevom.
Svuda ravnomerno razmazati.
Zatim preko staviti listiće kačkavalja.
Pa preko njih premažite kečap.
Zatim opet stavite listiće kačkavalja
Pa opet nadev od krem sira.
Zatim stavite tost kačkavalj. Ako ga nemate stavite opet listiće običnog kačkavalja.
Od ostatka mesa oblikovati okvir za gnezno.
Zatim obaviti oko celog gnezda i lepo pričvrstiti krajeve.
Preko opet staviti namaz od krem sira.
Pa malo kečapa.
A onda i rendani kačkavalj.
Preko kačkavalja stavite još malo origana.
Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.
Servirati po želji. Ja sam ovaj put kombinovala sa pire krompirom, ali odlično idu i uz pomfrit.
Prijatno dragi moji!
Коментари
Постави коментар