Musaka sa krompirom
Sastojci:
500g mlevenog mesa
1kg krompira
1 glavica crnog luka
1 kašika vegete
Peršun
Aleva papika
1kg krompira
1 šolja mleka(200ml)
100g pavlake
2 jaja
So
Ulje
Priprema:
Odvojiti 500g mesa.
1 glavicu crnog luka sitno iseckati.
1kg krompira oljuštiti.
Na malo ulja prodinstati crni luk.
Kada luk porumeni dodati mu meso.
Sipati 1 kašiku vegete.
Sipati malo peršuna po želji-ja sam koristila sušeni peršun.
Vatrostalnu činuju nauljiti.
Krompir iseći na kriške jednake debljine.
Krompir posoliti- ja sam koristila vegetu.
Kada je meso skoro gotovo dodati mu alevu papriku-1 kašiku.
Sve zajedno dobro izmešati.
Na dno vatrostalne činije redjati prvo red krompira.
Preko krompira dodati meso.
Pa preko mesa još jedan red krompira.
Preliti sa 1 čašom vode-oko 200ml.
2 jaja sipati u činiju.
1 šolju mleka dodati jajima.
To zajedno dobro pomešati.
Dodati 100ml kisele pavlake.
I sa tom smesom preliti musaku koja se prethodno pekla.
Vratiti u rernu na jos 10-15min da se jos malo zapeče.
Prijatno dragi moji! ❤
Коментари
Постави коментар