Pileći ćevapi u belom sosu
Sastojci:
500g piletine
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
8 supenih kašika palente(ili prezli)
1 jaje
So i začini
Za SOS:
500ml pavlake za kuvanje
2 supene kašike senfa
50g kačkavalja
Priprema:
Oko 500g pilećeg mesa.
1 glavicu crnog luka sitno iseckati.
2 čena belog luka sitno iseckati.
So i začini.
Sve zajedno samleti.
Masa izgleda ovako:
Pripremiti 8 kašika palente ili prezli.
1 jaje.
U samleveno meso dodati palentu.
Dodati 1 jaje.
Pa sve dobro izmešati.
Ostaviti u frižideru kratko da se ohladi.
Nauljiti ruke i oblikovati ćevape.
Peći ih na umerenoj vatri, jednako sa svih strana.
50g kačkavalja sitno iseckati.
2 supene kašike senfa.
500ml pavlake za kuvanje.
Staviti pavlaku za kuvanje da provri, pa dodati senf.
Zatim dodati i kačkavalj i sve zajedno mešati na vatri dok se lepo ne zgusne.
Sosom preliti ćevape.
I jos par minuta držati na toploj ringli.
Preko posuti peršunom.
Servirati po želji. Ja sam kombinovala sa pireom, a možete i sa pomfritom.
Коментари
Постави коментар