Punjena rolovana piletina
Sastojci:
500g piletine
Kačkavalj
Pršuta
Senf
Pavlaka
So i začini
Malo ulja za premazivanje
Za sos:
Pečurke
Malo ulja
Pavlaka za kuvanje
Vegeta
Priprema:
500g piletine iseći na što tanje šnicle.
Premazati ih pavlakom.
Preko pavlake poredjati pršutu.
Zatim preko pršute- kačkavalj u listićima.
Zarolati i spojiti krajeve sa čačkalicom.
Ko voli može posle pavlake premazati i senf ili kombinovati pola i sa senfom, a pola samo sa pavlakom.
Zarolanu piletinu poredjati u pleh.
Zarolanu piletinu zatim premazati sa malo ulja.
I premazati sa senfom takodje.
Preko posuti bosiljkom.
Piletinu peći na 200 stepenu nekih 20 minuta.
Za prilog spremiti pire krompir.
Ispečena piletina izgleda ovako.
Za sos od pečuraka je potrebno da prvo beli luk propržite na malo ulja.
Zatim dodajte pečurke i dinstajte.
Dodati malo vegete i pavlaku za kuvanje.
Sve zajedno pustiti da se kratko ukrčka.
Servirati sos preko rolovane piletine, uz pire krompir kao prilog.
Prijatno dragi moji! ❤
Коментари
Постави коментар