Piza pita od lisnatog testa
Sastojci:
1 pakovanje lisnatog testa
Kačkavalj
Šunka
Kiseli krastavčići
Kečap
Krem sir
Žumance
Priprema:
Pripremite sve potrebne sastojke. Kackavalj i sunku isecite na tanke trake, a kisele krastavcice na sitne kockice.
Lisnato testo razvucite i isecite na 4 jednaka dela.
Jedan deo namazite sa kečapom, a jedan sa krem sirom, pa sledeci sa kecapom i posle njega sa krem sirom jos jedan.
Po premazanom delu redjajte kackavalj, sunku i kisele krastavcice.
Zatim lepo spojite ivice. Pazite da vas premaz ne iscuri.
I onda zarolajte lisnato testo, spajajuci jedno sa drugim tako da dobijete oblik puzeve kucice.
Ovako treba da izgleda kada je zamotate. Potrudite se da sto bolje spojite krajeve jedne sa drugim.
Zatim premazite zumancetom.
Po zelji mozete posuti susamom, a ja sam se ovaj put odlucila da pospem lanom i cija semenkama.
Peći na 200 stepeni dok korica lepo ne bude pečena.
Prijatno dragi moji!
Коментари
Постави коментар