Dezert u čaši
Mislim da je dezert u čaši nastao tako što se nekome jelo nešto slatko, pa je iskoristio sve slatko što je mogao, a imao u datom trenutku kod kuće. Ili sam makar ja tako uradila ovaj put 😁
Sastojci:
Keks
Slatka pavlaka ili šlag
Jagode
Kokos
Bela čokolada
Kakaao
1 čaša (ja sam koristila vinsku čašu)
Priprema:
Keks izlomiti i redjati ga prvog na dno čaše.
Zatim umutite slatku pavlaku ili šlag i podelite na 3 dela. U jedan deo dodajte sitno iseckane jagode i malo kokosa, u drugi malo kakaa, a treći ostavite prazan.
Posle keksa redjati deo slatke pavlake sa jagodama, pa onda izlomljenu belu čokoladu. Čašu sa unutrašnje strane možete ukrasiti i sa jagodaom isečenom na krupnije delove.
Nakon bele čokolade ide deo slatke pavlake u koji je dodat kakaao i preko njega ide umućena slatka pavlala ili šlag, bez dodatka ičega.
I... to je sve!
Dezert je spreman!
Još je ukusniji ako ga ohladite makar pola sata u frižideru!
Prijatno!
Коментари
Постави коментар