Koh sa plazmom
3 jaja
10 kasika secera
20 kasika hladnog mleka
3 kasike griza
300gr mlevene plazme ili nekog drugog keksa
1 prasak za pecivo
1 vanilin secer
Za prelivanje:
1,5l mleka
2 vanilin secera
2 kasike kristal secera
Priprema:
Razdvojite belanca od zumanca, pa ih penasto umutite mikserom dok ne dobijete cvrst sneg.
U drugoj dubljoj ciniji umutiti zumanca i secer, pa zatim dodajte mleko, griz, plazmu, vanilin secer i prasak za pecivo.
Sve dobro umutite dok se secer skroz ne istopi, pa zatim polako kasiku po kasiku dodajte umucena belanca i sve zajedno pomesajte.
Podmazite pleh sa malo ulja i sipajte smesu.
Peci nekih pola sata na 200 stepeni zagrejanoj pecnici.
Dok se koh pece, spremite preliv tako sto cete ugrejati mleko sa secerom i vanilin secerom (Sve dok se secer dobro ne istopi).
Kada koh izvadite iz rerne prelijte sa mlekom. Pre nego sto ga prelijete viljuskom izbockajte ceomkolac kako bi vam svuda ravnomerno upilo mleko,
Ostaviti da se dobro ohladi, a zatim degustirajte i uzivajte.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар