Pavlova tortica sa plazmom
Sećam se kada sam prvi put čula za ovu tortu pomislila sam da je sigurno po nekom Pavlu dobila ime. Medjutim, nije. Pavlova torta je dobila ime po ruskoj balerini Ani Pavlovi.
Hrskava slatka puslica u kombinaciji sa osvežavajućim kremom i voćem dobitna je kombinacija za svaku priliku!
Sastojci:
2 belanca (najbolje da budu sobne temperature)
100 gr šećera
Prstohvat soli
1 kašičica limunovog soka
Pola kašičice gustina
Fil za punjenje:
Šlag
Ili slatka pavlaka i šećer u prahu
Voće po želji (jagode, maline, kupine, voćni mix,...)
Plazma(ili keks po vašoj želji)
Priprema:
Belanca umutiti u čvrst sneg, zatim dodati prsthvat soli, p šećer i mutiti dok se šećer skroz ne istopi.
U umućena belanca dodati kašičicu limunovog soka i gustina.
Sve zajedno pomešati, pa sipati u špric i praviti korpice na pek papiru.
Korpice sušiti nekih sat vremena na 130 stepeni. Nakon toga ostaviti ih jos pola sata u rerni sa se suše i malo prohlade.
Umutiti šlag ili slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodati izlomljenu plazmu.
Sa tako dobijenim filom puniti korpice i preko resdjati voće po želji.
Prijatno!
😁
Коментари
Постави коментар