Beli luk iz rerne
Evo jedne odlicne ideje kako da povećate konzumaciju belog luka, a da se ne borite sa jakim zadahom na miris belog luka.
Sastojci:
Cela glavica belog luka
Maslinovo ulje
So
Alu Folija
Priprema:
Od alu folije napravite oblik gnezda i u sredinu spustite celu glavicu belog luka kojoj ste prethodno odsekli donji kraj i skinuli prvi sloj ljuske.
Sipajte maslinovo ulje i so preko.
Peci u rerni na 200 stepeni nekih 40 minuta.
Peceni beli luk tokom termicke obrade gubi svoju zestinu i jak miris, postepeno se karmelizuje(sto mozete i videti na slikama) i dobija blago slatkast ukus.
Odlicno ga mozete kombinovati kao namaz za tost hleb ili prepeceni hleb, a moze da se doda u razne salate i u neke druge namaze.
Prijatno dragi moji!
Коментари
Постави коментар