Ovoga puta pravimo popularno jelo iz Kenije 😁 Fantasticna piletina u kokos/kari sosu!
Sastojci:
500 g pilećeg filea
veća konzerva kokosovog mleka
Nekoliko čena belog luka
Malo svežeg očišćenog korena đumbira(oko 1cm)
Malo ulja
1 kašičica čilija
1 kašika kari začina
so
biber
Pirinač kao prilog
Priprema:
Na malo ulja prodinstati sitno seckani beli luk, kari, čili i narendani đumbir.
Nakon par minuta dodati seckani pelići file, so, biber i sve preliti kokosovim mlekom.
Promešati, poklopiti, smanjiti vatru i ostaviti da se krčka. Nakon 30-ak minuta jelo će biti gotovo, ali treba proveravati s vremena na vreme da li je potrebno dodati malo vode i obavezno promešati da piletina ne zagori.
Kao prilog skuvati pirinač.
Prijatno dragi moji!
Коментари
Постави коментар