Pierogi- Poljsko jelo
Sastojci za testo:
250gr brašna
100ml vode
1 jaje
Malo soli
Umak:
Beli luk
Ulje
Panceta
Brasno
Mleko
Za punjenje:
Krem sir
Piprema:
Napraviti glatko testo od brasna, soli, jajeta i vode. Ostaviti testo da malo odstoji i za to vreme polako pripremiti umak.
Za umak: na zagrejanom ulju proprzimo beli luk i pancetu.
Dodamo brasno i zaprzimo jos malo.
Zatim dodamo mleko i posolimo po zelji.
Ovaj sos je slican besamel sosu tako da ga kuvajte do zeljene gustine.
Odstojalo testo razvuci po pobrasnjenoj povrsini i iz testa sa casom vaditi krugove.
Na svaki krug staviti malo krem sira i preklopiti tako da ivice budu cvrste i dobro spojene.
Polako ih spustati u vrelu vodu koju ste prethodno posolili i sipali malo ulja.
Kuvati nekih 10-tak minuta.
Kuvane pieroge ocediti i staviti na tanjir.
Skuvane pieroge preliti sa umakom.
Moram napomenuti da originalno za punjenje osim krem sira ide i skuvani krompir.
Pa ako vam se vise svidja kako zvuci ta kombinacija mozete i tako probati.
Prijatno dragi moji. ❤
Коментари
Постави коментар