Пређи на главни садржај

Carska pita

 

Carska pita


Sastojci:

4 jaja
300ml jogurta
1 šolja kukuruznog brašna
1 šolja pšeničnog (belog) brašna
1 šolja ulja
1 prašak za pecivo
150g šunke ili suvog mesa (ili kombinacija)
100g kačkavalja
5 kiselih krastavčića
100g fete

Priprema:

Jaja sipati u dublju posudu.


Dodati im jogurt.


Zatim dobro umutiti.


Dodati zatim šolju kukuruznog brašna. Neka vam šolja bude iste veličine kao jogurt u čaši (oko 250ml).


Dodati i šolju pšeničnog (belog) brašna.


Dodati šolju ulja.


Dodati 1 prašak za pecivo.


Zatim u smesu dodati šunku i suvo meso. Ja nisam dodatno solila smesu jer je suvo meso dovoljno slano, kao i sir.


Zatim dodati kisele krastavčiće.


Zatim sitno iseckan ili narendan kačkavalj.


Zatim umrviti fetu u smesu.


Sve zajedno dobro pomešati. Ako vam se učini da je smesa previše gusta možete dodati još malo jogurta ili mleka ili kiselog mleka.




Smesi sipati u vatrostalnu činiju(ili bilo koju drugu pogodni činiju) i peći na 200 stepeni dok korica ne porumeni. Ja sam pekla oko 25 minuta.




Kada je carska pita gotova iseći je na željene kocke i poslužiti.

Prijatno dragi moji! ❤












Коментари

Популарни постови са овог блога

Posni domaci hleb na vodi

Posni domaći hleb na vodi Idealan za dane posta na vodi, brzo se sprema, a preukusan je. Od svega nekoliko sastojaka.... uživajte! Sastojci: 600gr brašna 1 kesica suvog kvasca 250ml tople vode 1 kašicica šećera 2 kašičice soli Priprema: U činiji pomešati suv kvasac sa toplom vodom i dodati šećer. Zatim dodati brašno i so, pa zamestiti testo. Testo ostaviti na toplom nekih pola sata do sat vremena da lepo nadodje. Nakon toga premesiti testo još jedom, oblikovati u željeni oblik, posuti malo brašna preko i zaseći tanko. Peći u zagrejanoj peći 20-30 minuta na 200 stepeni. Prijatno!

Leskovacki ustipci iz rerne

Leskovački uštipci iz rerne Sastojci: 500gr mlevenog mesa 5 većih krompira 1 glavica crnog luka 3 čena belog luka Malo ulja 50gr slanine 50gr kačkavalja So i začini Za preliv: 100ml vode 2 kašike kisele pavlake 100ml pavlake za kuvanje 1 kašika soka od paradajza Peršun Priprema: U mleveno meso sipati malo ulja, so i začine, zatim dodati seckani crni i beli luk, kačkavalj i slaninu i sve zajedno pomešati. Od smese oblikovati uštipke jednake veličine. Ja sam od ove smese napravila 21 uštipak(kuglicu). Oljuštiti krompir, iseći ga na krugove i posoliti. Zatim u tepsiju redjati uštipak,krompir,uštipak dok ne popunite celu tepsiju.  Peći na 200 stepeni 30 minuta. Zatim preliti prelivom i peći još nekih 15 minuta.  Preliv pravite tako što ćete u vodi razmutiti kiselu pavlaku, dodati pavlaku za kuvanje i kašiku paradajz soka i so i začine. Prijatno! 😊

Posna musaka sa sojom i tikvicama-na vodi

  Posna musaka sa sojom i tikvicama-na vodi Sastojci: 120gr soje u ljuspicama 1 glavica crnog luka 1 cen belog luka Paradajz sok (ili kecap) 3 tikvice Malo vode 2 kasike brasna So, biber i aleva paprika Priprema: Prvo potopite sojine ljuspice u vodu, da odstoje nekih pola sata. Isecite glavicu crnog luka i cen belog luka, pa na tiganju sa malo vode ih proprziti. Iscediti sojine ljuspice od vode i dodajte u luk. Dinstati nekih 10 minuta, pa dodati paradajz sok, alevu papriku, so i biber. Tikvice oljustiti i iseci na krugove. Posoliti ih i redjati na dno vatrostalne cinije dok ne pokrijete celo dno. Zatim sipajte smesu sa sojom i preko smese takodje poredjajte tikvice. U toplu vodu sipati 2 kasike brasna i dobro promesati, ne smeju da vam se stvore grudvice od brasna. Takodje dodajte i malo soli i bibera. Zatim sa tim preliti musaku. Peci na 200 stepeni oko 20-tak minuta. Prijatno dragi moji! 😁