Carska pita
Sastojci:
4 jaja
300ml jogurta
1 šolja kukuruznog brašna
1 šolja pšeničnog (belog) brašna
1 šolja ulja
1 prašak za pecivo
150g šunke ili suvog mesa (ili kombinacija)
100g kačkavalja
5 kiselih krastavčića
100g fete
Priprema:
Jaja sipati u dublju posudu.
Dodati im jogurt.
Zatim dobro umutiti.
Dodati zatim šolju kukuruznog brašna. Neka vam šolja bude iste veličine kao jogurt u čaši (oko 250ml).
Dodati i šolju pšeničnog (belog) brašna.
Dodati šolju ulja.
Dodati 1 prašak za pecivo.
Zatim u smesu dodati šunku i suvo meso. Ja nisam dodatno solila smesu jer je suvo meso dovoljno slano, kao i sir.
Zatim dodati kisele krastavčiće.
Zatim sitno iseckan ili narendan kačkavalj.
Zatim umrviti fetu u smesu.
Sve zajedno dobro pomešati. Ako vam se učini da je smesa previše gusta možete dodati još malo jogurta ili mleka ili kiselog mleka.
Smesi sipati u vatrostalnu činiju(ili bilo koju drugu pogodni činiju) i peći na 200 stepeni dok korica ne porumeni. Ja sam pekla oko 25 minuta.
Kada je carska pita gotova iseći je na željene kocke i poslužiti.
Prijatno dragi moji! ❤
Коментари
Постави коментар