Пређи на главни садржај

Pilece cufte u sosu od pecuraka

Pileće ćufte u sosu od pečuraka


Jedna zanimljiva kombinacija koju morate probati!

Sastojci:

300g piletine
1 kocka za supu
Voda
Beli luk u prahu
Biber
1 kašika brašna
Ulje
500g pečuraka


Priprema:

Piletinu sitno iseckati.


Zatim je staviti u blender.


U  činiju sipati vrelu vodu.


Dodati 1 kocku za supu.


Pa kocku za supu istopiti. 


Zatim samo mali deo istopljene kocke dodati u piletinu (drugi deo će vam trebati za pečurke). Dodajte pomalo, da vam masa ne bi bila previše retka. 


Dodati beli luk u prahu.


Dodati biber i izblendirajte.


Dodati 1 kašiku brašna u smesu ako vam se učini da je malo redja. Umesto brašna možete dodato i rendani kačkavalj. Od smese oblikujte ćufice.


U tiganj sipati ulje.


U jedan tanjir sipajte brašno u koji ćete uvaljati pileće ćufte.


Kada ste ćufte oblikovali, uvaljali u brašno, stavite ih da se prže u ulju.



Pržiti ih sa obe strane dok ne porumene.


Pržene ćufte ostaviti sa strane i započeti sa pripremom pečurki.


Pečurke dobro očistiti i oprati.



Zatim ih sitno iseckati i staviti u tiganj da se proprže.


Dodati im malo bibera.


I ostalih začina po vašoj želji.


Dinstati ih par minuta.


Zatim dodati u pečurke pileće ćufte.


A zatim dodati ostatak vode u kojoj smo rastopili pileću kocku i sve zajedno ostaviti nekih 10 minut da se lepo ukrčka.


Servirati po želji.




Prijatno dragi moji! ❤





 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Leskovacki ustipci iz rerne

Leskovački uštipci iz rerne Sastojci: 500gr mlevenog mesa 5 većih krompira 1 glavica crnog luka 3 čena belog luka Malo ulja 50gr slanine 50gr kačkavalja So i začini Za preliv: 100ml vode 2 kašike kisele pavlake 100ml pavlake za kuvanje 1 kašika soka od paradajza Peršun Priprema: U mleveno meso sipati malo ulja, so i začine, zatim dodati seckani crni i beli luk, kačkavalj i slaninu i sve zajedno pomešati. Od smese oblikovati uštipke jednake veličine. Ja sam od ove smese napravila 21 uštipak(kuglicu). Oljuštiti krompir, iseći ga na krugove i posoliti. Zatim u tepsiju redjati uštipak,krompir,uštipak dok ne popunite celu tepsiju.  Peći na 200 stepeni 30 minuta. Zatim preliti prelivom i peći još nekih 15 minuta.  Preliv pravite tako što ćete u vodi razmutiti kiselu pavlaku, dodati pavlaku za kuvanje i kašiku paradajz soka i so i začine. Prijatno! 😊

Korpice od bele cokolade

Korpice od bele čokolade Ove korpice su nešto pre,pre,prelepooo! Prosto morate da ih probate. Pritom možete praviti koliko god želite kombinacija. Naravno možete korpice i pripremati sa tamnom čokoladom. Sastojci : 300g bele čokolade Korpice za mafine 100g keksa 50ml cedjene pomorandže 100g oreo keksa 50ml mleka 100g malina 1 kašika gustina Malo vode Priprema : Korpice za mafine poredjati u kalup za mafine jer će vam tako biti lakše da ih oblikujete. Belu čokoladu istopiti na pari. Nemojte zaboraviti da ne potrošiti svu čokoladu dok oblikujete korpice, zato što će vam na kraju trebati još čokolade da "zatvorite" korpice. Zatim u korpice sipajte istopljenu čokoladu. Odprilike oko 2 kašike čokolade u svaku. Lepo oblikujete stranice. Zatim stavite u frižider na nekih 15 minuta da se stegne. Potrudite se da ivice sto lepše i deblje oblikujete kako bi ih kasnije lakše izvadili iz papirnih korpica, da ih ne oštetite. Keks što sitnije izmrviti ili samleti. Iscediti jednu pomorandžu-...

Posna musaka sa sojom i tikvicama-na vodi

  Posna musaka sa sojom i tikvicama-na vodi Sastojci: 120gr soje u ljuspicama 1 glavica crnog luka 1 cen belog luka Paradajz sok (ili kecap) 3 tikvice Malo vode 2 kasike brasna So, biber i aleva paprika Priprema: Prvo potopite sojine ljuspice u vodu, da odstoje nekih pola sata. Isecite glavicu crnog luka i cen belog luka, pa na tiganju sa malo vode ih proprziti. Iscediti sojine ljuspice od vode i dodajte u luk. Dinstati nekih 10 minuta, pa dodati paradajz sok, alevu papriku, so i biber. Tikvice oljustiti i iseci na krugove. Posoliti ih i redjati na dno vatrostalne cinije dok ne pokrijete celo dno. Zatim sipajte smesu sa sojom i preko smese takodje poredjajte tikvice. U toplu vodu sipati 2 kasike brasna i dobro promesati, ne smeju da vam se stvore grudvice od brasna. Takodje dodajte i malo soli i bibera. Zatim sa tim preliti musaku. Peci na 200 stepeni oko 20-tak minuta. Prijatno dragi moji! 😁