Пређи на главни садржај

Lisnato testo sa kačkavaljem i šunkom

Lisnato testo sa kačkavaljem i šunkom


Odlična ideja za brži doručak ili kao predjelo od samo nekoliko sastojaka.

Sastojci:

1 pakovanje lisnatog testa
Šunka
Kačkavalj
1 žumance
Susam po želji

Priprema:

1 pakovanje lisnatog testa otvoriti.


Pripremiti kačkavalj.


Pripremiti šunku.


Lisnato testo razvući preko pek papira.


Zatim po sredini poredjati naizmenično kačkavalj i šunku. Nemojte početi da redjate bukvalno od početka testa već malo niže, pošto ćete taj deo iznad i ispod što ostane saviti preko kao na slikama dole.


Zatim iseći testo po ivicama gore i dole gde ste poredjali šunku i kačkavalj, kao na slici.


Saviti sa obe strane testo preko šunke i kačkavalja.


Zatim iseci testo sa ove strane kao na slici dole.


I onda prebacivati testo naizmenično sa obe strane. Pazite da vam ne ostane previše šupljina kako vam kasnije kačkavalj ne bi iscureo.



Jedno žumance malo posoliti.


Pa premazati lisnato testo.


Po želji možete posuti susam preko.


Peći na 200 stepeni oko 20 minuta.




Servirati po želji. Možete kombinovati sa jogurtom i pavlakom.



Prijatno dragi moji! ❤





Коментари

Популарни постови са овог блога

Posni domaci hleb na vodi

Posni domaći hleb na vodi Idealan za dane posta na vodi, brzo se sprema, a preukusan je. Od svega nekoliko sastojaka.... uživajte! Sastojci: 600gr brašna 1 kesica suvog kvasca 250ml tople vode 1 kašicica šećera 2 kašičice soli Priprema: U činiji pomešati suv kvasac sa toplom vodom i dodati šećer. Zatim dodati brašno i so, pa zamestiti testo. Testo ostaviti na toplom nekih pola sata do sat vremena da lepo nadodje. Nakon toga premesiti testo još jedom, oblikovati u željeni oblik, posuti malo brašna preko i zaseći tanko. Peći u zagrejanoj peći 20-30 minuta na 200 stepeni. Prijatno!

Leskovacki ustipci iz rerne

Leskovački uštipci iz rerne Sastojci: 500gr mlevenog mesa 5 većih krompira 1 glavica crnog luka 3 čena belog luka Malo ulja 50gr slanine 50gr kačkavalja So i začini Za preliv: 100ml vode 2 kašike kisele pavlake 100ml pavlake za kuvanje 1 kašika soka od paradajza Peršun Priprema: U mleveno meso sipati malo ulja, so i začine, zatim dodati seckani crni i beli luk, kačkavalj i slaninu i sve zajedno pomešati. Od smese oblikovati uštipke jednake veličine. Ja sam od ove smese napravila 21 uštipak(kuglicu). Oljuštiti krompir, iseći ga na krugove i posoliti. Zatim u tepsiju redjati uštipak,krompir,uštipak dok ne popunite celu tepsiju.  Peći na 200 stepeni 30 minuta. Zatim preliti prelivom i peći još nekih 15 minuta.  Preliv pravite tako što ćete u vodi razmutiti kiselu pavlaku, dodati pavlaku za kuvanje i kašiku paradajz soka i so i začine. Prijatno! 😊

Posna musaka sa sojom i tikvicama-na vodi

  Posna musaka sa sojom i tikvicama-na vodi Sastojci: 120gr soje u ljuspicama 1 glavica crnog luka 1 cen belog luka Paradajz sok (ili kecap) 3 tikvice Malo vode 2 kasike brasna So, biber i aleva paprika Priprema: Prvo potopite sojine ljuspice u vodu, da odstoje nekih pola sata. Isecite glavicu crnog luka i cen belog luka, pa na tiganju sa malo vode ih proprziti. Iscediti sojine ljuspice od vode i dodajte u luk. Dinstati nekih 10 minuta, pa dodati paradajz sok, alevu papriku, so i biber. Tikvice oljustiti i iseci na krugove. Posoliti ih i redjati na dno vatrostalne cinije dok ne pokrijete celo dno. Zatim sipajte smesu sa sojom i preko smese takodje poredjajte tikvice. U toplu vodu sipati 2 kasike brasna i dobro promesati, ne smeju da vam se stvore grudvice od brasna. Takodje dodajte i malo soli i bibera. Zatim sa tim preliti musaku. Peci na 200 stepeni oko 20-tak minuta. Prijatno dragi moji! 😁