Пређи на главни садржај

Zdrave bombone


Zdrave bombone



Bombone koje ćete mnogo voleti u ovo doba prehlade,gripa, Corone. Jednostavne za pripremu od samo nekoliko sastojaka.

Sastojci:

100ml limuna
100ml vode
6 listića želatina (ili 4 kesice želatina)
1 kašičica djumbira u prahu
3 kašičice meda

Priprema:

Pripremiti 100ml vode.


Iscediti jedan veći ili 2 manja limuna, pošto vam je potrebno 100ml limunovog soka.


Želatin u listićima(može poslužiti i onaj u kesici-staviti 4 kesice). Od 100ml vode odvojite oko 10 kašika i rastopite želatin u tome.


Pripemiti djumbir.


Pripremite modle za bombone. Ja sam koristila ove, kao i one klasične modle koje inače služe za led i iskreno bile su mi bolje. Bombone sam lakse uzvadila iz njih, nego ih ovih koji imaju zvezdasti oblik.


U šerpici sipati vodu.


Dodati 100ml cedjenog limuna.


Dodati 1 kašičicu djumbira u prahu.


Pa sve to dobro pomešati i zagrejati (samo malo, ne do tačke ključanja).


Zatim želatin istopiti pa dodati u smesu i sve zajedno još kratko istopiti na šporetu.


Dodati 3 kašičice meda.


Kada se med istopi, sipati smesu u modle i ostaviti u frižideru na par sati da se lepo sve stegne.


Zatim izvaditi iz modli i konzumirati.






Prijatno dragi moji! ❤







Коментари

Популарни постови са овог блога

Posni domaci hleb na vodi

Posni domaći hleb na vodi Idealan za dane posta na vodi, brzo se sprema, a preukusan je. Od svega nekoliko sastojaka.... uživajte! Sastojci: 600gr brašna 1 kesica suvog kvasca 250ml tople vode 1 kašicica šećera 2 kašičice soli Priprema: U činiji pomešati suv kvasac sa toplom vodom i dodati šećer. Zatim dodati brašno i so, pa zamestiti testo. Testo ostaviti na toplom nekih pola sata do sat vremena da lepo nadodje. Nakon toga premesiti testo još jedom, oblikovati u željeni oblik, posuti malo brašna preko i zaseći tanko. Peći u zagrejanoj peći 20-30 minuta na 200 stepeni. Prijatno!

Leskovacki ustipci iz rerne

Leskovački uštipci iz rerne Sastojci: 500gr mlevenog mesa 5 većih krompira 1 glavica crnog luka 3 čena belog luka Malo ulja 50gr slanine 50gr kačkavalja So i začini Za preliv: 100ml vode 2 kašike kisele pavlake 100ml pavlake za kuvanje 1 kašika soka od paradajza Peršun Priprema: U mleveno meso sipati malo ulja, so i začine, zatim dodati seckani crni i beli luk, kačkavalj i slaninu i sve zajedno pomešati. Od smese oblikovati uštipke jednake veličine. Ja sam od ove smese napravila 21 uštipak(kuglicu). Oljuštiti krompir, iseći ga na krugove i posoliti. Zatim u tepsiju redjati uštipak,krompir,uštipak dok ne popunite celu tepsiju.  Peći na 200 stepeni 30 minuta. Zatim preliti prelivom i peći još nekih 15 minuta.  Preliv pravite tako što ćete u vodi razmutiti kiselu pavlaku, dodati pavlaku za kuvanje i kašiku paradajz soka i so i začine. Prijatno! 😊

Posna musaka sa sojom i tikvicama-na vodi

  Posna musaka sa sojom i tikvicama-na vodi Sastojci: 120gr soje u ljuspicama 1 glavica crnog luka 1 cen belog luka Paradajz sok (ili kecap) 3 tikvice Malo vode 2 kasike brasna So, biber i aleva paprika Priprema: Prvo potopite sojine ljuspice u vodu, da odstoje nekih pola sata. Isecite glavicu crnog luka i cen belog luka, pa na tiganju sa malo vode ih proprziti. Iscediti sojine ljuspice od vode i dodajte u luk. Dinstati nekih 10 minuta, pa dodati paradajz sok, alevu papriku, so i biber. Tikvice oljustiti i iseci na krugove. Posoliti ih i redjati na dno vatrostalne cinije dok ne pokrijete celo dno. Zatim sipajte smesu sa sojom i preko smese takodje poredjajte tikvice. U toplu vodu sipati 2 kasike brasna i dobro promesati, ne smeju da vam se stvore grudvice od brasna. Takodje dodajte i malo soli i bibera. Zatim sa tim preliti musaku. Peci na 200 stepeni oko 20-tak minuta. Prijatno dragi moji! 😁