Ražnjići sa piletinom i povrćem
Sastojci:
Paprika
Tikvica
Crni luk
Kačkavalj(100g)
Piletina(300g)
Vegeta
Aleva paprika
Beli luk u prahu
Teriyaki ili soja sos
Bosiljak
Priprema:
Papriku iseći na kockice.
Tikvicu iseći na komade.
Crni luk iseći na deblje delove.
Potrebni su vam drveni ražnjići.
Piletinu iseći na krupnije kockice.
U piletinu dodati 1 kašiku vegete.
Zatim dodati beli luk u prahu.
Dodati i alevu papriku u piletinu.
Dodati Teriyaki sos ili soja sos.
Pa sve dobro pomešati i ostaviti u frižideru oko pola sata u ovoj marinadi.
Zatim na ražniće nizati naizmenično povrće i mariniranu piletinu.
Ja sam ovaj put odlučila da spremam u vatrostalnoj činiji, a vi možete i na pek papiru u bilo kojoj prikladnoj posudi za rernu.
Ražnjiće peći na 200 stepeni oko 20 minuta.
Izrendati ili sitno iseckati 100g kačkavalja.
Posle 20 minuta ražniće izvucite iz rerne, prospite vodu koju su pustile tikvice i ostalo povrće, pa preko pospite sa kačkavaljem i vratite u rerni na još nekih 5 minuta.
Preko kačkavalja možete posuti bosiljak po želji.
Servirajte po želji.
Prijatno dragi moji! ❤
Коментари
Постави коментар