Пређи на главни садржај

Raznjici sa piletinom i povrcem

 

Ražnjići sa piletinom i povrćem


Sastojci:

Paprika
Tikvica
Crni luk
Kačkavalj(100g)
Piletina(300g)
Vegeta
Aleva paprika
Beli luk u prahu
Teriyaki ili soja sos
Bosiljak


Priprema:

Papriku iseći na kockice.


Tikvicu iseći na komade.


Crni luk iseći na deblje delove.


Potrebni su vam drveni ražnjići.


Piletinu iseći na krupnije kockice.


U piletinu dodati 1 kašiku vegete.


Zatim dodati beli luk u prahu.


Dodati i alevu papriku u piletinu.


Dodati Teriyaki sos ili soja sos.


Pa sve dobro pomešati i ostaviti u frižideru oko pola sata u ovoj marinadi.


Zatim na ražniće nizati naizmenično povrće i mariniranu piletinu.


Ja sam ovaj put odlučila da spremam u vatrostalnoj činiji, a vi možete i na pek papiru u bilo kojoj prikladnoj posudi za rernu.



Ražnjiće peći na 200 stepeni oko 20 minuta.



Izrendati ili sitno iseckati 100g kačkavalja.


Posle 20 minuta ražniće izvucite iz rerne, prospite vodu koju su pustile tikvice i ostalo povrće, pa preko pospite sa kačkavaljem i vratite u rerni na još nekih 5 minuta. 





Preko kačkavalja možete posuti bosiljak po želji.




Servirajte po želji.


Prijatno dragi moji! ❤







Коментари

Популарни постови са овог блога

Posni domaci hleb na vodi

Posni domaći hleb na vodi Idealan za dane posta na vodi, brzo se sprema, a preukusan je. Od svega nekoliko sastojaka.... uživajte! Sastojci: 600gr brašna 1 kesica suvog kvasca 250ml tople vode 1 kašicica šećera 2 kašičice soli Priprema: U činiji pomešati suv kvasac sa toplom vodom i dodati šećer. Zatim dodati brašno i so, pa zamestiti testo. Testo ostaviti na toplom nekih pola sata do sat vremena da lepo nadodje. Nakon toga premesiti testo još jedom, oblikovati u željeni oblik, posuti malo brašna preko i zaseći tanko. Peći u zagrejanoj peći 20-30 minuta na 200 stepeni. Prijatno!

Leskovacki ustipci iz rerne

Leskovački uštipci iz rerne Sastojci: 500gr mlevenog mesa 5 većih krompira 1 glavica crnog luka 3 čena belog luka Malo ulja 50gr slanine 50gr kačkavalja So i začini Za preliv: 100ml vode 2 kašike kisele pavlake 100ml pavlake za kuvanje 1 kašika soka od paradajza Peršun Priprema: U mleveno meso sipati malo ulja, so i začine, zatim dodati seckani crni i beli luk, kačkavalj i slaninu i sve zajedno pomešati. Od smese oblikovati uštipke jednake veličine. Ja sam od ove smese napravila 21 uštipak(kuglicu). Oljuštiti krompir, iseći ga na krugove i posoliti. Zatim u tepsiju redjati uštipak,krompir,uštipak dok ne popunite celu tepsiju.  Peći na 200 stepeni 30 minuta. Zatim preliti prelivom i peći još nekih 15 minuta.  Preliv pravite tako što ćete u vodi razmutiti kiselu pavlaku, dodati pavlaku za kuvanje i kašiku paradajz soka i so i začine. Prijatno! 😊

Posna musaka sa sojom i tikvicama-na vodi

  Posna musaka sa sojom i tikvicama-na vodi Sastojci: 120gr soje u ljuspicama 1 glavica crnog luka 1 cen belog luka Paradajz sok (ili kecap) 3 tikvice Malo vode 2 kasike brasna So, biber i aleva paprika Priprema: Prvo potopite sojine ljuspice u vodu, da odstoje nekih pola sata. Isecite glavicu crnog luka i cen belog luka, pa na tiganju sa malo vode ih proprziti. Iscediti sojine ljuspice od vode i dodajte u luk. Dinstati nekih 10 minuta, pa dodati paradajz sok, alevu papriku, so i biber. Tikvice oljustiti i iseci na krugove. Posoliti ih i redjati na dno vatrostalne cinije dok ne pokrijete celo dno. Zatim sipajte smesu sa sojom i preko smese takodje poredjajte tikvice. U toplu vodu sipati 2 kasike brasna i dobro promesati, ne smeju da vam se stvore grudvice od brasna. Takodje dodajte i malo soli i bibera. Zatim sa tim preliti musaku. Peci na 200 stepeni oko 20-tak minuta. Prijatno dragi moji! 😁